Natteravnene tar avstand fra Odins soldater

Det er forkastelig å sammenligne Odins soldater med Natteravnene, sier generalsekretær i Natteravnene, Lars Norbom.

OPT_sy910a84_doc6okqv3gq7aa8qjnu9qj_doc6okqxv3wjs2aj1ubd4i-awSmQIK635.jpg
  • Ntb

— Talsmann for Odins soldater, Ronny Alte, har ved flere anledninger uttalt at deres virksomhet er en form for privat Natteravn-virksomhet og at de samarbeider med Natteravnene. Dette utsagnet bygger på uvitenhet. Alte får det til å høres ut som Natteravnene er en form for offentlig virksomhet, noe det ikke er, sier Norbom.

Odins soldater-talsmann Ronny Alte har bakgrunn både fra Norwegian Defence League og Pegida.

Senest i går sa Ronny Alte i Dagsnytt 18 på NRK at Odins soldater ikke er noen borgervernsgruppe, men at de kan sammenlignes med Natteravnene.

Her er Natteravnene på oppdrag i Oslo sentrum i 2011.

Natteravnene er også en politisk og religiøst nøytral organisasjon, påpeker Lars Norbom.

— Odins soldater har sitt utspring i et høyreekstremt miljø. Dersom man skal bidra til økt trygghet for alle grupper av befolkningen, er det helt avgjørende at man opptrer med en troverdig nøytralitet, sier generalsekretæren.

  • Her trekker politiet grensen for Odins soldater: - Blir stoppet om de organiserer ordenspatruljer og borgervern.
    Odins soldater har den siste tida patruljert i gatene i flere norske byer, ikledd svarte hettegensere med vikinghjelm og norsk flagg på ryggen. Flere av gruppens medlemmer har tilknytning til kriminelle miljøer, opplyser politiet, som nå følger Odins soldater med skepsis.
  • Hør politisk redaktør Trine Eilertsen snakke om denne saken i ukens Aftenpodden. Hør og abonner via Itunes på telefonen din her, via desktop her, eller lytt herfra med ett klikk: