Norge

Slik kan du hjelpe flyktningene

Mange av dere har gjort noe konkret for å hjelpe. En skoleklasse i Oslo solgte boller og leker til inntekt for flyktningene. Mottakssjefen på Refstad har hatt nok å gjøre med å sortere i alt som er kommet inn av ting og klær. En syrisk jente på jernbanestasjonen i Budapest viser hva hun rømmer fra.

Lurer du på hva du kan gjøre for flykningene? Her får du oversikt.

  • Kristin Grøntoft

Det er mange som engasjerer seg for flykningene, og mange av dere lurer på hvordan dere kan bidra fremover.

På denne siden vil vi samle hjelpesider og informasjon om initiativer som gjøres for å hjelpe flyktningene.

Her er rådene fra hjelpeorganisasjoner og andre aktører om hvordan du som privatperson kan hjelpe.

— Ingen kan være upåvirket av vår tids største flyktningekatastrofe. Aftenposten skal lytte med respekt til de som nå er skeptiske til utviklingen. Samtidig må vi som medmennesker ta innover oss at millioner av mennesker er på flukt bare fra Syria. Disse trenger hjelp, understreker nyhetsredaktør Håkon Borud.

— Vi ønsker å bidra. Det gjør vi best ved å skape en felles oversikt over organisasjoner og institusjoner som trenger hjelp. Vi håper denne siden kan være en guide i informasjonsjungelen som nå eksisterer på sosiale medier, og håper dette tilbudet kan være med på å kanalisere hjelpen dit det er størst behov, sier Borud.

  • Har du innspill til oversikten eller mener noe er feil/mangler? Ta kontakt med vår journalist her!

Gi til hjelpeorganisasjonene

Her er de tradisjonelle, store hjelpeorganisasjonene som samler inn penger for å hjelpe. Les mer om deres arbeid ved å følge linken.

Savner du noen på listen eller har du andre innspill? Hjelp oss å få med endringer og oppdateringer. Ta kontakt med vår journalist her!

Engasjer deg via de største initiativene på Facebook og andre steder:

Hjelp asylmottakene :

UDI har en samlet oversikt til alle asylmottak i Norge. Via denne linken kan du gå inn på din landsdel og enkelt kontaktinformasjon til mottak der du bor:

http://www.udi.no/asylmottak/adresser-til-asylmottakene/

Merk: Den største private drifteren av asylmottak, Hero, ber imidlertid om at enkeltpersoner heller tar kontakt med humanitære organisasjoner fordi pågangen for mottakene rett og slett blir for stor.

Norsk Folkehjelp, som driver åtte asylmottak, ber også folk om å ikke ta med klær eller gjenstander til de mottakene de driver, men sier at de har behov for frivillige til lavterskel fritidsaktivteter. Også Hero ønsker kontakt med grupper som kan bidra med aktivitetstilbud til beboerne.

Her er Norsk Folkehjelps asylmottak: http://www.folkehjelp.no/Vaart-arbeid/Flyktning-og-integrering/Asyl-og-flyktningarbeid/Asylmottakene

Kontakt oss

Har behovene endret seg, eller har du andre innspill? Ta kontakt med oss i skjemaet nedenfor:

Les også

  1. 80.000 facebookmedlemmer på en drøy uke

  2. EUs løsning: Bedre grensekontroll og økt hjelp til flyktninger

  3. Flyktninger og migranter har brutt seg ut av leir i Ungarn

Les mer om

  1. Flyktninger
  2. Migrantkrisen i Europa