– SMS hindret regjeringskrise for Frp

En tekstmelding under Fremskrittspartiets gruppemøte kan ha forhindret at det ble et ekstraordinært landsstyremøte om partiets regjeringsdeltakelse, ifølge en ny bok.

Partileder i Frp, Siv Jensen, snakker med pressen etter at Fremskrittspartiets stortingsgruppe hadde diskutert innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken i november i fjor.

Dagbladet skriver at det oppsto krisestemning i Frps stortingsgruppe da Høyre og Arbeiderpartiet hadde inngått avtale om å ta imot 8.000 kvoteflyktninger. Gruppen var så misfornøyd med Høyre at det ble ytret ønske om å bryte ut av regjeringen.

Løsningen ble krav om nasjonal folkeavstemning om mottak av Syria-flyktningene, kommer det fram i boken «Frp – rett fra levra», som presenteres tirsdag. Forfatter er Gunnar Ringheim, som til daglig er journalist i Dagbladet.

Les også

Havnet i millionkrise da flyktningkrisen forsvant

Daværende arbeidsminister Robert Eriksson sier i boken at han og nestleder Ketil Solvik-Olsen diskuterte situasjonen under en kaffepause, hvor Eriksson lanserte forslaget om folkeavstemning. Solvik-Olsen sendte deretter en SMS med forslaget til første nestleder Per Sandberg, som støttet ideen og lanserte forslaget. Forslaget om folkeavstemning ble stemt ned i Stortinget.