Norge

Politihøgskolen sier nei til mer våpentrening

Politihøgskolen (PHS) ser ingen grunn til å gi studentene mer våpentrening, til tross for at politiet har gått med skarpladde våpen i ni måneder.

Det begynner å nærme seg et år siden politiet begynte å gå med våpen hele tiden mens de er i tjeneste. Foto: Erlend Aas, NTB scanpix

 • Ntb
 1. november i fjor ble den midlertidige bevæpningen av politiet iverksatt, etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mente politipersonell er terrormål. Bevæpningen er forlenget frem til torsdag 20. august.

Likevel har ikke PHS noen planer om å gi studentene mer våpentrening enn de 103 obligatoriske timene de nå får i løpet av studieløpet, opplyser Christopher Carlsen, ansvarlig emnekontakt for politioperative disipliner ved høyskolen til studentavisen Universitas.

— Våpeninstruksen er den samme i dagens situasjon som tidligere. Det er de samme kriteriene som ligger til grunn for bruk av våpenet nå som før midlertidig bevæpning ble besluttet, sier Carlsen.

Heller ikke Kent Skibstad, lederen for studentenes lokallag i fagforeningen Politiets Fellesforbund, mener det er grunn til å endre opplæringen.

— Jeg mener utdanningen er god nok til at vi kan bære våpen når vi er ferdigutdannet og eventuelt skal jobbe i ordenstjenesten, sier han.

 1. Les også

  SVs våpenforslag får støtte på Stortinget

 2. Les også

  Foreslår mellomløsning for politibevæpning

Relevante artikler

 1. NORGE

  Uvær på Svalbard: Mange evakueres, skole og barnehager stenges

 2. NORGE

  Oppgitt politi håper studentene snart bytter ut øl og fest med bøker og studier

 3. SJAKK

  – Jeg er ikke imot hijab-bruk, men jeg er imot at man skal bli tvunget til å bruke det

 4. VERDEN

  Sri Lanka: – De fleste islamistene som knyttes til angrepene, er pågrepet eller drept

 5. NORGE

  Her er det siste bildet av den savnede BI-studenten

 6. NORGE

  Politiet i Oslo fortviler over ungdom som ikke vil holde avstand: Ber kommunen rydde opp i festingen