Boligprisene rett opp

Størst prisvekst i Akershus.

  • — Lurt å selge i juli

Prisveksten fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år var i gjennomsnitt på 6,4 prosent, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Boligprisene økte omtrent like mye for alle boligtyper, med enebolig noen hakk foran, med en økning på 6,8 prosent. Småhus og blokkleiligheter hadde en prisvekst på henholdsvis 6,4 og 5,2 prosent.

Akershus på topp

Fra første kvartal 2006 til første kvartal 2007 steg boligprisene i snitt med 16,7 prosent. Her skiller Akershus utenom Bærum seg ut med størst prisvekst; 19,4 prosent opp. Prisene på rekkehus og tomannsboliger økte mest her, med 21,4 prosents økning, mot henholdsvis 18,8 og 18 prosent økning for eneboliger og blokkleiligheter. Oslo og Bærum opplevde en generell prisøkning i samme periode med 19,2 prosent.

Sjekk kvadratmeterprisen i ditt område på Statistisk sentralbyrå.

Borettslagsboliger kostet mer i snitt i denne perioden i forhold til selveide boliger. Her var økningen på henholdsvis 18,5 og 16,4 prosent.

Hetest i Danmark

Selv om boligmarkedet blir stadig hetere i Norge, går danskene forbi oss prismessig. Fra tredje kvartal 2005 til tredje kvartal 2006 økte prisene på eneboliger i Danmark med 19,2 prosent mot 13,5 prosent i samme periode i Norge. I Sverige steg prisen på eneboliger i denne perioden med 12 prosent.

Boligprisene peker fremdeles oppover.