Norge

Avhørte Kadras <br/>redningsmann

Mannen som reddet Kadra inn i en drosje da hun ble banket opp i Oslo sentrum natt til torsdag, støtter hennes forklaring.

Den 37 år gamle mannen, som er en bekjent av Kadra, skal i politiavhør lørdag ha forklart at det spesielt var én kvinne og én mann som var aktive i overfallet på Kadra. –37-åringen skal ha dratt Kadra inn i en drosje og reddet henne fra dem som overfalt henne, opplyser politioverbetjent Janne Stømner til NTB. Også et annet vitne, en 29-år gammel bekjent av Kadra, har i avhør støttet Kadras versjon av hva som skjedde. Begge de avhørte er ifølge politiet norske. Søndag skal politiet avhøre ytterligere to vitner.Kadra har forklart at hun ble overfalt og slått og sparket av rundt fem somaliere, både menn og kvinner, etter at hun kom i diskusjon med dem natt til torsdag. Hun har forklart at en mann kom henne til unnsetning og fikk henne inn i en drosje.

Tilfeldig person

Ifølge Gunnar Walle er ikke redningsmannen drosjesjåføren som kjørte henne vekk fra stedet.

– Nei, dette er en helt tilfeldig person som reddet henne inn i en drosje. Mannen bor i Oslo, sier Walle som ennå ikke vet hva som er kommet fram i avhøret av mannen.

Overfallet skjedde utenfor Møllergata 16 mellom klokken 3 og 3.30 og skal ha sammenheng med Kadras uttalelser om Koranens kvinnesyn. Den norsk-somaliske 26-åringen har forklart at hun ikke kjenner de som angrep henne. Politiet hadde flere vitner i avhør lørdag, men ber innstendig om at enda flere vitner melder seg.

– Vi holder på for fullt med etterforskningen. Vi avhører vitner nå og håper de kan hjelpe oss litt videre. Men vi ønsker fortsatt at flere vitner melder seg. vi er spesielt interessert i kontakt med folk som var til stede og som kjenner disse gjerningsmennene og – kvinnene, understreker Walle.

– Det er det samme om folk gir sitt fornavn, etternavn eller om de henvender seg anonymt, bare vi får flere tips i saken, sier vaktlederen.

Vanskelig

Gunnar Walle innrømmer at etterforskningen er vanskelig. Han opplyser at politiet ikke har noen mistenkte i saken.

– Nei, vi har ingen bestemte personer i søkelyset. Vi prøver nå å finne motivet, om dette var en planlagt handling, eller om den var tilfeldig, sier Walle.

Han forteller at videoene fra overvåkingskameraer i det aktuelle området i Møllergata har vært av for dårlig kvalitet til at man har kunnet kjenne igjen personer.

Kadra ble kjent da hun i 2000 ved hjelp av skjult mikrofon i TV-programmet Rikets tilstand avslørte imamenes forhold til omskjæring. Hun har skjult identitet og hemmelig adresse.

 1. Les også

  Skjerper sikkerheten rundt Kadra

 2. Les også

  &ndash; Gi Kadra 4 millioner livvakter

 3. Les også

  - Vold er uakseptabelt

 4. Les også

  - Kadra banket på gaten

Overfallet skal ha sammenheng med Kadras uttalelser om Koranens kvinnesyn. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Relevante artikler

 1. NORGE

  Politiet leter etter navngitte personer etter skyteepisode i Trondheim

 2. NORGE

  Kvinne ble drapstruet, slått, sparket og forsøkt voldtatt i Bergen i natt

 3. NORGE

  Politiet: Har sikret spor etter overfallsvoldtekt i Mandal

 4. NORGE

  Politiet: Kvinne voldtatt og ranet i Mandal

 5. NORGE

  Mann pågrepet på Gardermoen – siktet for tre drapsforsøk i Oslo i 2012

 6. NORGE

  Mann pågrepet for overfallsvoldtekt mot kvinne med barnevogn