Politiet frykter at familie på fire har omkommet i brann

SVELVIK (Aftenposten) Politiet bekrefter at en familie på to voksne og to mindreårige barn fryktes omkommet etter brannen i Sand i Svelvik natt til mandag.

Oversiktsbildet viser branntomten i Sand i Svelvik. Det ligger i Drammen kommune.

Det skriver politiet en pressemelding mandag morgen.

– Slik det ser ut er det dessverre ikke noe håp om at noen har overlevd brannen, sier politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas i pressemeldingen.

110-sentralen fikk melding om en brann i Sand i Svelvik i Drammen kommune klokken 02.21. Stedet ligger sør for Drammen. Politiet melder at boligen var overtent da nødetatene kom til stedet.

Aas sier at det er for tidlig å si noe om mulig årsak til brannen.

– Er det som vi frykter er det dypt tragisk, sier Aas til Aftenposten mandag morgen.

Samlet i sorg

Da Aftenposten ankom branntomten mandag morgen holdt brannvesenet fortsatt på med etterslukking. Mandag formiddag jobbet kriminalteknikere utenfor huset.

– En familie på fire er savnet og en av våre ansatte er blant de som er savnet i forbindelse med bygningsbrannen. Det er en forferdelig tragedie, sier brannsjef Torgeir Andersen i Drammensregionens brannvesen IKS, under en pressebrief mandag formiddag.

– Vi har jobbet med å samle våre ansatte og gått gjennom hva som har skjedd, sier Andersen.

Brannmenn måtte slukke en brann der en kollega og hans familie var savnet. Brannsjefen forteller at tapet av en kollega berører dem dypt og at det er en dag fylt av en uvirkelig følelse og sorg.

Brannvesenet driver etterslukking mandag formiddag. Huset ble overtent natt til mandag.

Varslet om brannen

Aftenposten har vært i kontakt med en person som bor i nabolaget. Vedkommende varslet om brannen til brannvesenet.

Personen oppdaget brannen klokken 02.20 og ringte deretter brannvesenet.

– Jeg slet med å sove. Det var tilfeldig at jeg så mot huset. Det brant ut av vinduet i første etasje opp mot andre etasje. Jeg måtte se to ganger. Jeg trodde ikke det jeg så, sier personen, som ikke ønsker å bli navngitt.

– Jeg løp bort etter at jeg hadde ringt brannvesenet og ropte etter dem. Jeg ringte på og vurderte å ta meg inn, men det var kjempevarmt. Jeg så det også hadde begynt å brenne på baksiden av huset, forteller personen.

Brannvesenet kom etter hvert til stedet, men ingen har kunnet ta seg inn på branntomten onsdag morgen.

– Det er ikke forsvarlig å gå inn på branntomten. Det har vi ikke hatt mulighet til ennå. Det har brent lenge og det ryker fortsatt, sier politistasjonssjef Aas til Aftenposten litt over klokken ni mandag morgen.

Aas sier det trolig vil at lang tid å finne ut av årsaken til brannen. De kommer tilbake med mer informasjon etter at de får undersøkt saken nærmere og gjør eventuelle funn på stedet.

Aas sier politiets bekymring for de savnede forsterkes, ettersom personene ikke er gjort rede for.

På deres Facebook-profil har brannvesenet også lagt ut melding om at de med stor sorg har fått vite at en av deres kollegaer og hans familie er savnet etter brannen.

Flere Aftenposten har pratet med i nærområdet til branntomten er dypt rystet av hendelsen.

110-sentralen fikk melding om brannen kl. 02.21 natt til mandag. Brigadesjef Jan Erik Fevang har ledet brannvesenets arbeid på stedet.

Jobber med å varsle pårørende

De nærmeste pårørende er blitt varslet om brannen. Politiet jobber med å få varslet pårørende som bor andre steder i landet.

Til TV 2 sier operasjonsleder Jan Kristian Jonsrud i Sørøst politidistrikt at politiet har indikasjoner på at de fire var hjemme da det brant.

Nødetatene på stedet der en enebolig brant ned natt til mandag. Bildet er tatt mandag morgen.

I 7-tiden var det fortsatt for varmt til å gå inn i ruinene.

– Det har vært en voldsom varmeutvikling, og det er ennå for tidlig å gå inn i branntomten, sier Johnsrud til Drammens Tidende.

– Vi er orientert om hva som har hendt. Politiet håndterer saken utover dagen, men kommunen vil så klart bistå der det er behov. Det er viktig at vi ivaretar de som har behov for det, sier ordfører i Drammen, Monica Myrvold Berg til Drammens Tidende.

Politiet har startet rundspørring

Mandag formiddag hadde politiet startet en rundspørring i nabolaget, skriver Drammens Tidende.

Politistasjonssjef Øyvind Aas sier det er rutine å innhente informasjon fra de som bor nært på slike steder.

– Vi gjennomfører slike rundspørringer i andre saker også, sier Aas, og understreker samtidig at politiet så langt ikke har noen indikasjoner på at brannen skyldes noe annet enn en ulykke, sier Aas.