Kåre Willoch bisettes i Ullern kirke

Statsministeren taler, kongen og dronningen er til stede og Didrik Solli Tangen synger.

  • Robert Veiåker Johansen
    Robert Veiåker Johansen

Den tidligere statsministeren Kåre Willoch gikk bort 6. desember. Han sovnet inn i sitt hjem på Ullern i Oslo. Willoch ble 93 år gammel.

«Kåre Willoch var etterkrigstidens viktigste Høyre-politiker. Men mer enn det: Han ble noe så selvmotsigende som en folkekjær ener og etterlater seg et liv som gjorde Norge annerledes», skrev Aftenposten-kommentator Harald Stanghelle i sitt minneord.

– Satte sitt preg på det politiske Norge

Høyre-politikeren var Norges statsminister fra 1981 til 1986, og bisettes på statens regning. Dette er en utmerkelse som tildeles av regjeringen. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som skal tale i Ullern kirke, uttalte seg etter at Willochs dødsfall ble kjent:

– Det er med sorg vi i dag har fått høre at Kåre Willoch er død. Kåre Willoch satte sitt preg på det politiske Norge gjennom flere tiår, som stortingsrepresentant, statsråd, statsminister og fylkesmann, og i flere tiår etterpå som aktiv samfunnsdebattant.

Les også

Kåre Willoch er død. – Vi kommer til å savne ham, sier kronprins Haakon.

– Veldig fint å kunne bidra

Willoch bisettes til ordene av sogneprest Jorund Andersen og biskop Kari Veiteberg. Årets «Maskorama»-vinner Didrik Solli Tangen skal synge.

– Jeg synes det er veldig fint å kunne bidra i en bra mann sin begravelse, har Solli Tangen fortalt God kveld Norge.

Brynjar Kolbergsrud vil være trompetist, og Uranienborg Vokalensemble vil spille med dirigent Elisabeth Holte. Bisettelsen vil starte med korsangen «Eg veit i himmerik ei borg».