22. juli 2011 - her er bildene til Aftenpostens fotografer

22. juli 2011: Kort tid etter at en bombe gikk av i regjeringskvartalet i Oslo, kom Aftenpostens fotografer til åstedet. I løpet av få timer var flere av fotografene sendt ut til Utøya, der ungdomspartiet AUF ble beskutt. Her er en samling av Aftenpostens bilder fra tragedien som gjorde inntrykk på hele verden, og som vil stå som en av de mørkeste dagene i Norges historie.

Regjeringskvartalet: Denne politikvinnen var blant de aller første på åstedet etter at bomben gikk av i Regjeringskvartalet 22. juli. Ganske snart ble politiet klar over at den personen som plasserte bomben, hadde på seg uniform. Derfor fikk alt mannskap ordre om å stoppe og kontrollere folk i både politi- og vekteruniform.

Regjeringskvartalet

Fredag 22. juli klokken 15.22 gikk en kraftig bilbombe av utenfor Regjeringskvartalet i Oslo sentrum.

Regjeringskvartalet: Politiet evakuerer bygninger i nærheten av bombeeksplosjonen, her fra Akersgata sett i retning høyblokken (på høyre side) og VG (venstre side).
Regjeringskvartalet: Høyblokken i regjeringskvartalet etter at bomben smalt.
Regjeringskvartalet: Glassvinduer blir blåst ut i lang avstand fra der bomben gikk av. Her et butikkvindu som er sprengt ut i krysset Lineasgate/Torggata.
Regjeringskvartalet: Flere politifolk rykket til åstedet kort tid etter at bomben gikk av.
Møllergata: Ambulanser på rekke og rad i Møllergata i Oslo, rett ved regjeringskvartalet.
Regjeringskvartalet: Bomben gikk av rett utenfor statsministerens kontor. Dette bildet av hjelpemannskap på åstedet er tatt ca. to timer etter at det smalt.

Utøya

Klokken 17.17 ankommer Anders Behring Breivik Utøya. Få minutter senere faller de første skuddene. Til sammen blir 69 ungdommer drept.

Utøya: En ambulanse har akkurat overlevert en skadet til et av ambulansehelikoptrene på Sollihøgda. Ambulansemannskapene vasker båren før de kjører tilbake for å hente neste pasient.
Sollihøgda: Helsepersonell og redningsmannskap ved Sollihøgda.
Utøya: Båter i leteaksjonen etter savnede utenfor Utøya i timene etter massakren. Inne på land ligger noen av ofrene.
Utøya: Dette bildet er tatt tre timer etter at drapsmannen Behring Breivik ble pågrepet. Bildet viser ambulanse- og politifolk på balkongen foran det gamle hovedhuset. På gresset foran huset ligger noen av ofrene.
Utøya: Redningsmannskap og frivillige leter med båter etter skadede og savnede.
Utøya: Politifolk gjør seg klare til å reise ut til Utøya ved 22-tiden fredag kveld.
Utøya: Politifolk med automatvåpen gjør seg klar til neste fase i operasjonen på Utøya, og venter på båttransport ut etter at terroristen Anders Behring Breivik var arrestert.
Utøya: Hele natt til lørdag fortsatte politi og redningsmannskapene arbeidet på og ved Utøya.