Norge

Gjenåpningen av Norge settes på vent

Etter at smittetrenden den siste tiden har vært økende for første gang siden april, med utbrudd blant annet på fester i hovedstaden og på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen, kom det på regjeringens pressekonferanse fredag frem at flere av lettelsene mange håpet på, ikke blir noe av med det første.

Helseminister Bent Høie (bildet) sa at grensen på 200 personer på konserter og arrangementer beholdes. Det samme gjelder 1-metersregelen. Kulturlivet håpet at de i løpet av høsten kunne øke grensen fra 200 til 500 publikummere.

I tillegg blir det forbudt å selge alkohol på utesteder etter midnatt i hele Norge. Dette får enkelte aktører i utelivsbransjen til å reagere. – Jeg er redd denne symbolpolitikken vil føre til en eksplosjon av nachspiel etter midnatt i Oslo, sier utelivsgründer Runar Eggesvik.

1. august fikk barn og unge igjen spille fotballkamper, men spillere over 20 år i breddefotballen har måttet vente. Det må de fortsatt, opplyste Høie på pressekonferansen.

I tillegg må folk må være forberedt på at det kan komme en anbefaling om å bruke munnbind på offentlig transport i rushtiden, sa Høie. Anbefalingen kan komme innen 14. august.

Les også

  1. Dette er koronalettelsene du kan se langt etter

  2. Høie med klar beskjed: – Åpner ikke for voksne i breddeidretten

  3. Sarah (16) bruker allerede munnbind på trikken. Hun er bekymret for å dra med seg smitten til hjembyen.

  4. Stine Grøndal Sesseng (37) er sendt tilbake på hjemmekontor. Nå krysser hun fingrene for at barnehager og skoler får holde åpent.

  5. Utelivsgründer om nye skjenketider: – Frykter denne symbolpolitikken vil føre til en eksplosjon av nachspiel

  6. Erna Solberg til folket: – Det er nok litt for lave skuldre nå

  7. Helseminister Bent Høie: – Lav smitte og ferie har fått mange til å slappe av

Les også

Direkteblogg om korona

Les mer om

  1. Oppsummert-type