Flere trusler mot skoler og bedrifter i hele landet

Det har kommet trusler på sosiale medier rettet mot skoler, bedrifter og enkeltpersoner over hele landet tirsdag kveld, opplyser politiet.

Sørøst politidistrikt sier de ser truslene som uspesifikke, og de oppfordrer skoler og bedrifter til normal drift.

– Det har kommet trusler i åtte politidistrikt inkludert Sørøst politidistrikt i kveld. I vårt distrikt har det kommet rundt ti trusler, sier operasjonsleder Eskil Hagen Olsen til NTB.

Truslene skal ha kommet på Instagram og ulike chattekanaler.

– Truslene framstår for politiet som forsøk på å skape frykt og uro. Vi anser ikke truslene som konkrete nok til å sette inn noen spesielle operative tiltak. Truslene vil bli etterforsket, sier Olsen.

Operasjonslederen sier at det kom mange trusler mot skoler og bedrifter, spesielt i det tidligere fylket Buskerud, også for en ukes tid siden, før det ble rolig en periode. Politiet ser truslene i sammenheng.

Operasjonsleder Gøran Solheim i Sørvest politidistrikt sier til VG at det har fremsatt trusler mot en videregående skole i Rogaland. Han sier at truslene kommer fra samme bruker som blant annet har operert i Sørøst politidistrikt.

Skolen det dreier seg om, er Vågen videregående skole. Skolens rektor Bente Jelsa sendte tirsdag kveld en SMS til elvene ved skolen, skriver Stavanger Aftenblad.

I meldingen ber rektoren elevene møte opp som vanlig onsdag. Det ble framsatt en bombe- og skytetrussel i kommentarfeltet til skolens Instagram. Den samme meldingen skal ha gått til mange skoler i Norge.

Tidligere tirsdag ble det også framsatt trusler mot en videregående skole i Kristiansand, opplyser operasjonsleder Arve Myklebust til NTB.

– Truslene kom via Instagram og ble vurdert til å være en lite reell trussel. Truslene sammenfaller med de andre truslene som har kommet andre steder i landet i dag, sier han.