Helseapp skal brukes som bevis mot Bertheussen

Bevegelser registrert på telefonen til Laila Anita Bertheussen gjennom en helseapp skal brukes av PST som bevis i straffesaken mot henne.

Informasjon fra en helseapp på tiltaltes mobil er ett av aktoratets bevis i straffesaken mot Laila Anita Bertheussen, samboeren til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).
  • NTB

Bertheussen, som er tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer, hadde ifølge NRK helseappen installert på sin iPhone.

– Helsedata er en app på telefonen som blant annet viser skritt og bevegelser. Det vil bli bevisførsel rundt dem fordi vi mener det har betydning for et par av hendelsene, sier statsadvokat Frederik G. Ranke ved Det nasjonale statsadvokatembetet (NAST).

Bertheussen er blant annet tiltalt for å stå bak sju trusselhendelser mot huset der hun bodde med familien og sin samboer. Bevis fra helseappen vil bli lagt fram ved gjennomgang av to av de sju hendelsene.

Bertheussens forsvarer John Christian Elden har ingen kommentar til opplysningene om helseappen.

– Vi vil komme tilbake til PSTs ulike scenariohypoteser i retten, svarer han.

Rettssaken mot Bertheussen starter tirsdag 8. september i rettssal 250 i Oslo tinghus.

Tiltalen omfatter blant annet brannstiftelse utenfor boligen til Wara og Bertheussen, samt tagging av ordet «rasisit» på veggen på boligen.