Har ventet i 13 år på at bakterien skulle dukke opp

I 2006 skrev to studenter en bacheloroppgave om Providencia alcalifaciens. Siden har de ventet på at bakterien skulle dukke opp igjen. Nå er den her.

I 2006 gjorde to bioingeniørstudenter en undersøkelse av to utbrudd av bakterien som i dag er påvist i flere døde hunder. I studien konkluderer de med at bakterien kan være årsaken til den kraftige diareen.

Ledelsen ved NMBU Veterinærhøgskolen har gravd frem en bacheloroppgave som ble skrevet av to bioingeniørstudenter i 2006. Den dreide seg om den sjeldne bakterien Providencia alcalifaciens. Nå kan bacheloroppgaven få avgjørende betydning i jakten på årsaken til den ukjente og dødelige sykdommen som hittil i år har tatt livet av minst 26 hunder.

– Sensor på oppgaven var Bjarne Bergsjø ved Veterinærinstituttet, og han hadde den fremdeles i hyllen. Vi har samarbeidet tett med ham og de andre forskerne på Veterinærinstituttet siden de påviste Providencia i forrige uke, sier førsteamanuensis og instituttleder Trine L’Abée-Lund ved NMBU Veterinærhøgskolen i Oslo til Aftenposten.

Les hele saken med abonnement