Helsetopp sier opp sin stilling

Helsetopp Liv Løberg innrømmer juks med CV-en og sier opp sin stilling.

Løberg (61) har torsdag sagt opp sin stilling som administrasjonssjef for Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH).

Kontoret godkjenner blant annet autorisasjoner for leger, tannleger og sykepleiere.

Liv Løberg. FOTO: SCANPIX

Hun har samtidig innrømmet at hun har forfalsket tre studiebevis fra tre ulike studiesteder, skriver VG.To av disse studiestedene er i Storbritannia, og ett i Norge.

— Nulltoleranse

Det statlige kontoret oppgir selv å ha nulltoleranse for falske dokumenter og fast rutine er å politianmelde alle forsøk på juks.

— Hva skal man si? Hun sendte meg en melding om at jeg skulle ta kontakt, og da jeg ringte, fortalte hun alt. Hadde hun ikke sagt det selv ville jeg ikke trodd det om henne, sier fylkeslederen i Akershus Frp, Kari Kjønnaas Kjos, til NRK.

Trolig har Løberg selv skjønt at hun ville bli avslørt etter at VGs journalister begynte å grave i saken onsdag.

— Det er jo spesielt trist for henne, og det er jo helt utrolig med tanke på de toppjobbene hun har hatt og den gode utdannelsen hun har. Samtidig er det helt uakseptabelt å forfalske studiebevis på den måten, sier Kjos.

Løberg kan, ifølge Kjos, ikke uten videre trekke seg fra fylkestinget ettersom hun er folkevalgt. Hun kan imidlertid være medlem uten å være tilknyttet Frp som parti.

Politianmeldes

Statens autorisasjonskontor for helsepersonell har varslet at de vil politianmelde Løberg for forholdet.

Dokumentforfalskning straffes etter straffelovens paragraf 182 med inntil to års fengsel.

- Tilstår dokumentforfalskning

- Liv Løberg innrømmer at hennes CV ikke er korrekt. Hun innrømmer også at hun har forfalsket studiebeviser, sier advokat Tom A. Næss, som representerer Løberg, til avisen.

Assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog kaller saken et tillitsbrudd:

— Dette er en svært alvorlig sak og representerer et stort tillitsbrudd, sier Guldvog.

- FrP-topp

60-åringen er aktiv Frp-politiker og gift med Stortingets sikkerhetssjef Gerrit Løberg. Hun har også satset politisk for Fremskrittspartiet, og er medlem av fylkestinget i Akershus.

Hun er tidligere nestleder og ordførerkandidat for Vestby FrP, og tidligere nestleder i Frogn FrP og organisatorisk nestleder i Akershus FrP.

Les Liv Løbergs politiske CV her på FrPs hjemmeside. Ifølge VG er CV-en blitt kraftig redigert de siste dagene. Alle opplysninger om utdannelse og arbeidserfaring er fjernet.

I en periode var hun også vararepresentant til Stortinget.

Liv Løberg ønsker ikke selv å kommentere saken overfor VG.