Politiet til journalister i fransk «overlevelseslandsby»: - Det er dere som skaper problemer

BUGARACH (Aftenposten.no): Ifølge overtroen vil alle her i Bugarach bli reddet fra jordens undergang. Men det er flere journalister enn undergangstilbedere som har tatt turen til den franske landsbyen på «dommedag».

Det er nå langt flere journalister enn landsbyboere i Bugarach i de franske Pyreneene. Dommedagstilbedere er det vanskeligere å få øye på.
Politiet frykter konsekvensene hvis dommedagssekter skal innta Pech de Bugarach og har sperret av fjellet og landsbyen Bugarach. Landsbyen er i stedet blitt oversvømt av journalister.

Politiet har arrestert fem personer som hadde tatt seg opp på fjellet Pech de Bugarach, som er stengt. En italiener hadde slått opp telt nær toppen.

De hadde ikke gjort noe galt, men hadde ikke lov til å være der nå.

Oversvømt av journalister

VIBEKE KNOOP RACHLINE
JAN T. ESPEDAL (Foto)

Det store politi og journalistoppbudet setter den lille landsbyen på hodet. Noen er utkledd. — Det er dere som skaper problemer, sier politiet til reporterne som har møtt opp i byen. Det er nesten tre ganger så mange journalister som innbyggere. Alle venter, men ingen tror det virkelig skjer noe.

— Det blir en flopp, sier en dame i morgenkåpe og tøfler til Aftenposten.

Rykter om at den franske landsbyen Bugarach vil bli spart i det verden går under, har foreløpig ikke ført til at landsbyen i de franske Pyreneene er blitt oversvømt av undergangstilbedere. Til nå har vi sett bare et titalls av den sorten.

Til gjengjeld er det nok av journalister som er her av samme grunn som Aftenposten, nemlig for å finne disse undergangstilbederne. I går var minst 250 journalister akkreditert for å følge hendelsene, eller mangelen på hendelser, i Bugarach.

Ordføreren Jean-Pierre Delord sier han forventer at Bugarach kommer til å være der også neste uke. Hans oppfordring til verden: holde dere unna!

Opp-ned-fjellet

Hvorfor akkurat Pech de Bugarach skulle klare seg gjennom verdens undergang er litt uklart. Det mystiske fjellet sies å være opp-ned fordi det har sine eldste bergarter på toppen og ikke i bunn.

I løpet av Middelalderen skal den forfulgte Katar-sekten har holdt til ved fjellet og lite pålitelige legender skal ha det til at både Jesus og Maria Magdalena er begravet der.

Den siste tiden har noen funnet på at fjellet skjuler et utenomjordisk romskip som vil ta av på Dommedag, eller at fjellet skjuler en portal til en annen verden.

Franske myndigheter har vært urolig for utviklingen, siden det tidligere har vist seg at ekstreme sekter har ført med seg masseselvmord.

Franske myndigheter har sperret av tilgangen til landsbyen og fjellet og kalt inn ekstra politi.