Norge

Politiets mål for responstid ikke innfridd

Politiet klarte ikke å nå målet for responstid i fjor – altså tiden det tar fra politiet mottar melding om en hendelse til de er fremme på stedet.

Målet for responstid i 2019, tiden det tar fra politiet mottar melding om en hendelse til de er fremme på stedet, er ikke innfridd i alle områdene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB

De nasjonale resultatene viser at politiet i 2019 ikke innfridde kravene til responstid i to av tre tettstedskategorier; i den største og i den minste tettstedskategorien. Samtidig viser resultatene at responstiden for fjoråret var noe bedre enn i 2018 i to av tre tettstedskategorier.

– I den mellomste tettstedskategorien er det en forbedring på nesten ett minutt fra 2018 til 2019, opplyser seksjonsleder Elisabeth Rise ved politioperativ seksjon i Politidirektoratet.

Ingen av politidistriktene innfridde kravet til responstid i alle tettstedskategoriene. Rise opplyser at det i mange tilfeller handler om et avvik på under ett minutt mellom krav og resultater.

I fjor innfridde politiet kravet som var satt til tiden det tar før samtalen er besvart. Kravet er at 95 prosent av nødsamtalene skal besvares innen 20 sekunder.

Det er registrert en økning i antall telefoner inn til politiets operasjonssentral fra 2018 til 2019. Selv om antall telefoner inn til politiets operasjonssentral har økt, er resultatene på nasjonalt nivå forbedret med 1,2 prosent fra 2018 til i fjor.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Lørdag ettermiddag i Oslo vest, Bærum og Asker: Syv politifolk skulle beskytte 365.000 innbyggere.

 2. OSLOBY

  Nye tall: Kraftig nedgang i anmeldte narkotikalovbrudd i Norge

 3. DIGITAL

  Rekordår for den norske elektronikkbransjen – her er vinnerne og taperne

 4. OSLOBY

  40 prosent av dem som skader seg er ruspåvirket – nå mener politiet at noe må gjøres

 5. OSLOBY

  Oslo-politiet tester utrykning til oppdrag med droner fra fredag

 6. BIL

  Særlig én tabbe får vi bot for: 182.000 nordmenn ble tatt for dette i fjor – og antallet øker