Har funnet bilrester i Jølstravatnet

Det har blitt funnet bilrester i overflatesøket som ble gjort av de frivillige i Jølstravatnet lørdag. Om lag 60 frivillige deltok i hver av de to søkerundene.

En mann er antatt omkommet etter at et flere hundre meter langt jordras som gikk over fylkesvei 451 ved Jølstravatnet i Jølster kommune i Sogn og Fjordane tirsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Vi har funnet diverse deksler som kan stamme fra bunnplater på bil. Vi vet foreløpig ikke om delene tilhører den aktuelle bilen, det er noe politiet vil kartlegge, sier utrykningsleder for aksjonen, Arve Dvergsdal, til NTB ved 19-tiden lørdag kveld.

Det var TV 2-nyhetene som først meldte om funnet lørdag kveld.

Det er brannvesenet i Jølster som koordinerer de frivillige i søket etter mannen i 50-årene som er meldt savnet etter at en bil ble tatt av jordskredet over fylkesvei 451 ved Årnes i Jølster tirsdag kveld.

– Vi håper at vi klarer å finne han, sier Dvergsdal i brannvesenet.

Han forteller om stor interesse fra lokalbefolkningen om å delta i søket. Både på vann og langs land.

Lørdag deltok cirka 60 personer i hver av de to rundene. Det første søket begynte med 23 båter klokken 8 om morgenen. I andre runde, som startet klokken 16, deltok 22 båter. Hvert av søkene varte i om lag fire timer.

– Vi kjører samme opplegg i morgen, og det er mange som har sagt at de vil stille i morgen også. Det er viktig å være på vannet, sier Dvergsdal.

Han forteller om gode søkeforhold lørdag, spesielt om kvelden. Alt som plukkes opp fra vannet vil bli gitt videre til politiet.

Politiet gjenopptar det organiserte søket mandag, og da vil det også bli lett under vann.

.