Gutter ranet av ungdomsgjeng i Oslo

En stor ungdomsgjeng truet en gutt til å gi fra seg en cap og hettegenser på Munkerud i Oslo. Mens flere politipatruljer lette etter gjerningspersonene, kom de i kontakt med to andre ungdommer som også var blitt ranet.

Politiet stanset flere ungdommer i Nordstrandveien og undersøkte om de kunne være mulige mistenkte etter ranet av en 16-åring.

Det var like før 19.30 tirsdag som politiet fikk melding fra en gutt som hadde blitt truet med vold på en bussholdeplass på Munkerud. Offeret fortalte at gjerningspersonene var en guttegjeng på sju til åtte personer i alderen 15–18 år.

– De truet ham med å banke ham opp med et belte som en av dem tok av seg, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen til Aftenposten.

Ungdommene skal etter ranet ha flyktet til fots mot Sæter.

– Vi har stanset flere i Nordstrandveien og undersøker om de kan ha noe med ranet å gjøre, sier Pedersen.

En av politiets hundepatruljer fant gjenstander som kan ha sammenheng med ranet.

Politiet har anholdt totalt seks ungdommer, får NTB opplyst litt senere.

– Flere av dem løp fra politiet. Om det var fordi de hadde dårlig samvittighet for dette eller for noe annet, vet vi ikke.

Politiet melder like før klokken 21 at de har funnet klærne som ble ranet fra ofrene i området. Flere av plaggene funnet på de anholdte, som er gutter i 13–14 års alderen.