Norge

Top Gear-team kan ha kjørt i 244 kilometer i timen

Det engelske tv-programmet Top Gear er i Norge og gjør opptak, blant annet i Atlanterhavstunnelen. Nå viser en måling en hastighet på 244 kilometer i timen.

Top Gear-programleder Matt LeBlanc, fra et tidligere program. Le Blanc skal ifølge produsentene ikke ha vært tilstede da fartsmålingene ble gjennomført.

Produsentene har fått tillatelse til å bryte norske fartsgrenser under innspillingene, men nå er denne tillatelsen tilbakekalt med umiddelbar virkning, melder TV 2.

Årsaken er at tillatelsen gjaldt hastigheter opp mot 140 kilometer i timen, mens veistrekningen var stengt for annen trafikk på grunn av innspillingen. Produsentene hadde tillatelse til å stenge av veien inntil 12 minutter av gangen.

244 kilometer i timen

Målingene ble gjort i samme tidsrom som det populære tv-programmet gjorde opptak på stedet og viser hastigheter på mellom 170 og 180 kilometer i timen på Atlanterhavsveien. Inne i Atlanterhavstunnelen ble det målt opp mot 244 kilometer i timen.

Målingen er gjort med sensorer som ligger fast i veibanen og ingen fra Statens vegvesen eller politiet var til stede da målingene ble gjort. Vegvesenet har imidlertid rapportert målingene til politiet, som har iverksatt etterforskning.

I en pressemelding fra politiet heter det blant annet at " Man kan på nåværende tidspunkt ikke slå fast hvem som står bak hastighetsoverskridelsene. Etterforskningen er innrettet mot å avdekke dette. Det er naturlig å undersøke om hastighetsovertredelsene er begått i tidsrommet når veien har vært stengt og benyttet til filminnspilling.

Inndratt tillatelse

– Det er på den bakgrunn at politiet har iverksatt etterforskning, og tillatelsene til å overskride fartsgrensen er tilbakekalt, sier politiinspektør Anne Berit Lian i Møre og Romsdal politidistrikt.

Top Gear har gått på BBC siden 2002. I 2015 fikk den profilerte programlederen Jeremy Clarkson sparken og tok sine medprogramledere Richard Hammond og James May med seg.

Programmet ledes nå av den amerikanske skuespilleren Matt LeBlanc og den engelske motorsportjournalisten Chris Harris.

Les mer om

  1. Top Gear