Norge

Hundrevis av UDI-ansatte kan ryke – for få asylsøkere

Norske utlendingsmyndigheter hentet inn et stort antall midlertidige ansatte for å ta unna asylstrømmen i fjor. Nå kan flere hundre miste jobben.

UDI-direktør Frode UDI-direktør Frode Forfang har gjort det klart på allmøter for de ansatte at det er stor sannsynlighet for at et stort antall av de midlertidige stillingene forsvinner.
  • NTB
  • Thea Roll Rakeng

Utlendingsdirektoratet (UDI) har per 1. juli 1.450 ansatte Av disse er 442 midlertidige. Kontraktene til 419 av disse går ut ved årsskiftet, skriver Dagens Næringsliv.

Les også

UDI om Listhaug-forslag: Flyktninger kan måtte vente 10 år på familiegjenforening

Til og med 14. august i år er det bare kommet 2.079 asylsøkere til Norge. I fjor kom det vel 31.000. Rundt 25.000 av disse fra august. På grunn av den store tilstrømmingen ble antallet saksbehandlere i asylavdelingen doblet, men nå er det snart ikke lenger behov for dem.

De tillitsvalgte i UDI mener at grunnbemanningen i UDI burde være høyere. Når asylankomstene er lave, kan de ansatte jobbe med andre oppgaver, for eksempel familiegjenforening. Dette vil også gjøre beredskapen i UDI bedre, sier hovedtillitsvalgt Irene Opseth.

Les også

Bhoomi ble truet med fengsel eller utvisning hvis hun ikke overførte penger til «UDI»

– Det snakkes mye og det er økende bekymring om hvorvidt man får fortsette. Det er stor usikkerhet rundt hvor mange vi kommer til å trenge, men jeg opplever at det er stor forståelse blant de midlertidige for dette, sier Opseth.

UDI-direktør Frode Forfang har gjort det klart på allmøter for de ansatte at det er stor sannsynlighet for at et stort antall av de midlertidige stillingene forsvinner.

Ingen i Justisdepartementet vil kommentere hva som skjer med UDIs midlertidig ansatte.

Les også

  1. Slik skal UDI takle en ny asylkrise

  2. UDI: Ingenting tyder på at fjorårets asylsituasjon vil gjenta seg

  3. Bhoomi ble truet med fengsel eller utvisning hvis hun ikke overførte penger til «UDI»

Les mer om

  1. Migrantkrisen i Europa
  2. Utlendingsdirektoratet