Norge

Senterpartiet med blodig ulvevideo på Facebook

Senterpartiet har lagt ut en video på Facebook som viser døde hunder og ulver med blodige tenner. Spekulativ stemmesanking, mener WWF Norge. «Propaganda på sitt verste» sier NOAH.

Ulven var tema i Stortinget tirsdag. Kort tid etter la Senterpartiet ut en video på Facebook som får kritikk av WWF. Denne ulven ble fotografert 24. januar i Enebakk, 17 kilometer i luftlinje fra Stortinget i Oslo.
  • NTB

Videoen begynner med teksten «Tror du på eventyr?» og bilder av skuespilleren Kevin Costner og ulver fra filmen Danser med ulver.

Deretter følger bilder av hundekadaver, ulver med blodige tenner og teksten «Men vi vet at virkeligheten er annerledes», skriver Dagsavisen.

– Sp viser sitt rette ansikt. Dette er propaganda på sitt verste. Hvor lavt skal et politisk parti med stortingsrepresentanter få lov til å synke hva gjelder faktaforakt og populisme? Det er useriøst og viser Sps konfliktdrivende interesse i denne saken, sier Siri Martinsen, leder av dyrerettighetsorganisasjonen NOAH, til Dagbladet.

Videoen ble lagt ut kort tid etter at klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) tirsdag fikk refs i flere runder fra Stortingets talerstol da de folkevalgte debatterte hans håndtering av ulvepolitikken.

WWF Norges generalsekretær Nina Jensen reagerer på videoen, som hun overfor Dagsavisen kaller spekulativ stemmesanking.

– Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Her spiller de på alle virkemidler i boken for å få folk til å bli redde, med haisommer-musikk og blodige hunder, samtidig som de ikke forholder seg til reelle fakta. Her er det ikke lenger snakk om alternative fakta, men å tegne opp et helt eget verdensbilde, sier Jensen.

  • Fotograferte ulv 17 kilometer i luftlinje fra Stortinget: - Den var svær og virket ikke redd

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe omtaler på sin side videoen som «nøktern folkeopplysning».

– Jeg synes ikke den er så veldig dramatisk. Den kunne vært enda mer dramatisk. Det er mange som finner dyrene sine delvis i live med avrevet jur og opprevede sider. Det ville blitt opplevd som betydelig mer dramatisk, og det ville vært akkurat like sant. Bildene viser virkeligheten, sier han.

Les mer om

  1. Ulv
  2. Senterpartiet (Sp)
  3. Dyr
  4. WWF