Norge

Eks-KrF-politiker i Hordaland dømt for voldtekt av barn

Den tidligere lokalpolitikeren i 40-årene er blant annet dømt for voldtekt av barn. - Han har vist et fast forbrytersk forsett, mener Bergen tingrett.

AKTOR: Statsadvokat Magne Kvamme Sylta omtalte tiltaltes handlinger som «total forakt for barns integritet». Bergen tingrett har nå satt straffen et halvt år lavere enn Syltas påstand. Her var aktor under rettssaken sist uke.
  • og NTB

En tidligere KrF-politiker i Hordaland er dømt til tre års fengsel for seksuell omgang med en 11 år gammel jente. Mannen er også dømt for andre overgrep.

Mannen i 40-årene la tidlig kortene på bordet og trakk seg i august 2016 fra alle verv i partiet, skriver Bergens Tidende.

Da rettssaken mot mannen gikk i Bergen tingrett forrige uke, erkjente han skyld for seksuell omgang med en 11 år gammel jente. Overgrepene han er dømt for, foregikk mellom 2013 og 2016. Han erkjente ikke fullt ut straffskyld eller ikke straffskyld i det hele tatt for de øvrige tiltalepunktene.

Mannen er nå dømt for ett tilfelle av seksuell omgang med barn under 14 år, to tilfeller av seksuell handling og to tilfeller av forsøk på seksuell handling overfor barn under 16 år, samt flere tilfeller av seksuelt krenkende atferd.

– Vi fikk gjennomslag for at aktors straffeforslag var for høyt. Min klient er videre dømt for poster han ikke erkjenner straffskyld for. Det er en grundig dom som vi vil gjennomgå nøye før vi bestemmer oss for en eventuell anke, sier mannens forsvarer, advokat Rolf Knudsen.

Mannen er også dømt til å betale to jenter til sammen 150.000 kroner i oppreisning.

– Tiltalte har etter rettens syn vist et fast forbrytersk forsett. Handlingene som er begått på bopel, fremstår ikke som impulsive. Han har hatt et tillits-/vennskapsforhold til de fornærmede og foreldre. Tiltalte har gjentatte ganger utnyttet situasjoner der han kunne utføre overgrep i sin egen bolig, fastslås det i den enstemmige dommen.

Les mer om

  1. Overgrep
  2. Bergen tingrett
  3. Voldtekt
  4. Bergen