Norge

Justisdepartementet har ikke skaffet seg Waras kundeliste

Justisminister Tor Mikkel Wara fotografert da han besøkte Oslo-politiet i forrige uke.

Justisdepartementet har ikke innhentet statsråd Tor Mikkel Waras kundeliste fra hans tid som First House-rådgiver.

  • og NTB

Det melder Dagens Næringsliv. Avisen viser til at håndteringen skiller seg fra den som ble gjort da Sylvi Listhaug gikk inn i regjering i 2013.

Da skaffet Landbruks- og matdepartementet seg innsyn i den tidligere First House-rådgiverens kundelister, noe som altså ikke er blitt prioritert av Justisdepartementet etter at Wara ble statsråd.

– Waras avsluttede arbeidsforhold i First House er ikke til hinder for at han kan være statsråd i Justis- og beredskapsdepartementet. Tor Mikkel Wara har tenkt nøye gjennom sine kundeforhold og da spesielt kundeforhold som har vært aktive det siste året, med tanke på mulige interessekonflikter, står det i DNs innsynssvar.

Der heter det at spørsmål om Waras habilitet vil bli vurdert i det enkelte tilfelle.

Selv har Tor Mikkel Wara, som i First House jobbet for kunder som Rema 1000, Ringnes og Get, sagt at hans medierådgiverfortid ikke vil påvirke hans rolle som justisminister.

– Jeg har stort sett jobbet med næring- og finanspolitikk og har ikke hatt noen kunder som det var naturlig å jobbe opp mot Justisdepartementet på, sa Tor Mikkel Wara tidligere i april.

Les mer om

  1. Tor Mikkel Wara
  2. Justisdepartementet
  3. First House
  4. Politikk