– Politiet mener Janne Jemtland ble skutt

Politiet mener tobarnsmoren Janne Jemtland ble skutt med et håndvåpen i hjemmet sitt, opplyser flere kilder til Hamar Arbeiderblad.

Huset i Brumunddal hvor politiet mener at Janne Jemtland ble drept. Hennes ektemann er siktet for drapet, men erkjenner ikke straffskyld.

Politiet har frem til nå ikke villet si noe om hvordan 36-åringen fra Brumunddal ble drept, men har opplyst at de vil gi nærmere informasjon om teorier de jobber etter på en pressekonferanse fredag klokken 9.

Hamar Arbeiderblad skriver torsdag kveld at de får opplyst fra flere hold at politiet mener Jemtland ble skutt med et håndvåpen i sitt eget hjem

Avisen skriver at politiet er i gang igjen med avhørene av 36-åringens drapssiktede ektemann etter en pause.

Konfronterende avhør

Til å begynne med fikk siktede forklare seg fritt, nå konfronteres han med politiets egne funn og om disse er i motstrid med hva han selv har forklart.

Også til NRK og Aftenposten sier kilder at politiet mener Jemtland ble skutt med et håndvåpen i hjemmet sitt.

Den drapssiktede ektemannen har i over 20 år tjenestegjort i den franske fremmedlegionen, blant annet på Balkan og i Afrika.

Sparsomme kommentarer

46-åringen har to forsvarere, advokatene Ida Andenæs og John Chr. Elden:

– Vi er glad for at politiet ettergår vår klients forklaring, men vil ikke kommentere detaljer mens etterforskningen pågår, sier Elden.

46-åringen har i avhør forklart at det drepende skuddet ble avfyrt ved et uhell, og at han ikke hadde til hensikt å drepe kona.

Han erkjenner derfor heller ikke straffskyld etter den foreløpige siktelsen.

Aftenposten har tidligere fått bekreftet at det oppsto en krangel mellom ekteparet på samfunnshuset der de var på romjulsfest på kvelden 28. desember.

Da ektemannen meldte kona savnet halvannet døgn senere, sa han til politiet at hun hadde forlatt hjemmet ved 2-tiden natt til 29. desember.

Politiets etterforskning viser at den 36 år gamle kvinnen alt var drept da hun ble meldt savnet.

Ektemannen gikk også ut og kritiserte politiet for ikke å ha gjort nok for å finne Brumunddal-kvinnen.

Kripos bistår fortsatt

Janne Jemtland ble borte natt til 29. desember og meldt savnet dagen etter. I 15 dager ble hun vurdert som savnet frem til politiet fredag 12. januar gjennomførte kriminaltekniske undersøkelser på eiendommen og i huset hvor hun bodde sammen med ektemannen og de to barna deres.

Der fant politiet avgjørende spor som førte til at mannen ble siktet for drap. Dagen etter påviste han for politiet et sted i Glomma ved Eid bro i Våler hvor den døde kvinnen ble funnet.

Jemtlands ektemann erkjenner ikke skyld etter siktelsen om drap. Hamar Arbeiderblad skrev i forrige uke at mannen i avhør har forklart at han og ektefellen kranglet, og at det var dette som var foranledningen til handlingen som førte til at hun døde.

Dette har ikke politiet ønsket å kommentere, men har den siste tiden henvist til det varslede pressemøtet fredag klokken 9.

Kripos bidro på det meste med 20 etterforskere i saken, og fortsatt jobber Kripos-folk sammen med etterforskere i Innlandet politidistrikt med drapssaken. Etter det Hamar Arbeiderblad erfarer vil etterforskningen pågå i flere måneder, og i alle fall frem til påske i månedsskiftet mars-april.

Ba ikke om ytterligere isolasjon

Paret hadde vært på romjulsfest om kvelden 28. desember og kom hjem ut på natten den 29. desember.

Den siste sikre observasjonen av 36-åringen politiet har visst om, var ved 2-tiden samme natt.

Noen timer senere ble telefonen hennes registrert av en basestasjon i Brumunddal.

En omfattende leteaksjon ble iverksatt, og i dagene etter fant politiet to blodspor som ble bekreftet å stamme fra kvinnen.

Blodsporene ble funnet om lag en kilometer fra hverandre, men hele 11 kilometer fra parets eiendom.

Den drapssiktedes familiegård ligger midt mellom funnstedene.

Ektemannen ble mandag 15. januar varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt isolasjon de to første ukene.

Denne uken besluttet politiet å ikke kreve at 46-åringen blir sittende i isolasjon de siste to ukene av fengslingsperioden.