Norge

Hyttene i Oslofjorden har landets høyeste kvadratmeterpriser

Bjørn Vargmo har hatt seks visninger, men blir ikke kvitt hytta på Nakholmen i indre Oslofjord. Kvadratmeterprisene på de små hyttene virker avskrekkende på mange.

Bjørn Vargmo har visning for sjette gang på familiehytta på Nakholmen. Meglere mener prisnivået på Oslofjordhyttene er for høye.
  • Aksel Borgen
Hyttene på Nakholmen ligger bare en kort båttur fra Oslo sentrum.

Stekende sol, knallblå himmel. På Vippetangen er det fullt av folk i kø for båten som skal frakte dem ut til de idylliske øyene innerst i Oslofjorden.

Men ingen av dem har tenkt seg på visning hos Bjørn Vargmo.

Vargmo skal selge familiehytta på Nakholmen. Han har hatt seks visninger i år, men oppmøtet har vært labert, og ingen har hittil vært interessert i å kjøpe.

Kvardratmeterpris: 96 000

Den gule hytta er bare 26 kvadratmeter stor, men har en prisantydning på 2,5 millioner kroner.

Det gir en kvadratmeterpris på drøye 96 000 kroner.

Det dyre paradiset deler Vargmo med Nakholmens 181 andre hytter. Hytta består av en stue med kjøkkenkrok, to sengeplasser på en hems, og er uten toalett.

Prisantydningen er satt av en takstmann. Når Vargmo ser hva andre hytter på øyene blir solgt for, er han sikker på at prisen er riktig.

— Jeg tror betalingsviljen er der, jeg må bare få folk til å oppdage stedet, sier han.

Dyrere enn Frogner

Landets dyreste leiligheter ligger på Frogner. I juni lå kvadratmeterprisen i bydelen på litt over 60 000 kroner i snitt. De syv hyttene på øyene i indre Oslofjord som ligger til salgs på Finn.no i dag, har alle en høyere kvadratmeterpris enn snittet på Frogner.

Les også

Sliter med å selge hytter i Oslo-fjorden

Fem av syv hytter har en kvadratmeterpris som er høyere enn 80 000 kroner. Den dyreste hytten har en kvadratmeterpris på over 144 000 kroner.Aftenposten skrev i juni om et tregt hyttemarked på øyene. Blant hyttene som ikke ble solgt var en 23 kvadratmeter stor hytte på Lindøya, med en prisantydning på 3,9 millioner kroner.

Megler Marius Berger sier at de fikk solgt hytta, men til en betydelig lavere pris. Hytta gikk for 700 000 kroner under prisantydning.

— Tidligere har hyttene i Oslofjorden gått til en mye høyere pris, og det har nok mange selgere hengt seg litt opp i. Forventningene har vært veldig høye, sier Berger.

- For høye prisforventninger

— Prisantydningene som ligger der i dag er for høye sammenlignet med hva markedet er villig til å betale. Kjøperne er der, dersom selgerne er villige til å akseptere prisnivået i markedet. Selgerne er nødt til å justere forventningene sine dersom de vi vil få solgt, sier Berger.

Les også

Øy, er det mulig?

Monica Ekstrøm er megler for hytta på Nakholmen. Hun sier at det er litt mer fart i markedet nå enn i juni, men at de ser en nedgang i pris.— Forrige uke solgte jeg unna to hytter på Lindøya, men begge gikk cirka en halv million under prisantydning, sier Ekstrøm.

Ved godt mot

Hytta til Vargmo har vært i familiens eie siden bestefaren kjøpte den i 1947. Vargmo fant kjærligheten ute i fjorden, og har flyttet inn i hennes hytte på naboøya.

Her bor de hele sommeren, og pendler til jobb i byen. Han er overbevist om at det må finnes noen der ute som fristes av det han kaller «et paradis», med bade- og fiskemuligheter på alle kanter.

— Jeg får prøve igjen. Jeg regner med at det ordner seg, sier han.


SISTE: Senere på dagen får Aftenposten en SMS fra Vargmo, som forteller at det etter hvert kom fire personer på visning.

Les også

  1. Dette er ikke hytta for mannen i gata

  2. - Vi burde heller hatt flere kolonihager

  3. Kulturkræsj i kolonihagen

Denne hytta på Lindøya i Oslofjorden er 23 kvadratmeter stor. Prisantydningen var 3,9 millioner kroner, men hytta ble solgt for 3,2 millioner.