Norge

Bedehuskor trekker seg i protest etter at homofil ble nektet å synge

Hele lovsangteamet «Husbandet» på Iveland Bedehus i Aust-Agder trekker seg i protest etter at et homofilt medlem ble tvunget til å trekke seg i fjor.

Iveland bedehus.
  • og NTB

Det homofile medlemmet var tidligere leder av lovsangteamet og ble i fjor tvunget av bedehusstyret til å trekke seg som leder fordi han levde i et homofilt forhold. Denne uken ble det klart at han heller ikke får lov til å synge i sanggruppa, melder NRK.

Den utestengte mannen overlot ledervervet i sanggruppa til Solfrid Gautestad Amundsen, som nå sammen med hele lovsangteamet trekker seg.

– Jeg har bidratt aktivt på bedehuset i 30 år, men takker nå for meg. Mitt budskap er at Jesus elsker alle. Jeg ønsker av hensyn til bedehuset utover dette ikke å uttale meg offentlig i saken, sier Amundsen til Fædrelandsvennen.

Bedehusstyret sier de synes det er en forferdelig vond sak, men holder likevel fast på ekskluderingen.

– Vi skjønner at folk utenfor bedehusmiljø reagerer. Dette er ikke stuereint i det åpne samfunn. Men vi har trosfrihet i dette landet. Noen leser Bibelen sånn og andre sånn. Vi leser den konservativt, sier talsperson for Normisjons bedehus i Iveland, Brynjulf Aagesen til NRK.

Den utestengte homofile mannen, som ønsker å være anonym, har i mange år vært engasjert i ungdomsarbeidet på bedehuset som, ved siden av kirken, er kommunens eneste kristne samlingssted.

Les også

  1. Vara-ordfører måtte be om syndsforlatelse etter Jesus-vits

  2. Den skjulte minoriteten – konservative kristne i Norge

  3. Konservative kristne forlater statskirken i protest mot homoekteskap

  4. Normisjon: «Vi har forståelse for at vårt syn kan oppleves sårt for noen og er lei oss for det»

Les mer om

  1. Homofili
  2. Iveland
  3. Aust-Agder