Norge

DN: Tidal har knapt vokst på to år

Mens Spotify og Apple Music tilsammen har skaffet seg 65 millioner nye betalende kunder på to år, har Tidal nærmest stått stille, ifølge Dagens Næringsliv.

Dagens Næringsliv skrev 9. mai at Beyoncé og Kanye Wests lyttertall på den norskutviklede strømmetjenesten Tidal er manipulert, noe som skal ha gitt de to superstjernene og deres plateselskaper utbetalinger på bekostning av andre artister.
 • og NTB

Den norskutviklede strømmetjenesten har ikke offentliggjort sine abonnementstall på flere år. Interne dokumenter DN har fått tilgang til, viser imidlertid at Tidal ved inngangen til 2018 hadde én million betalende abonnenter. Avisa skriver at det er omkring 150.000 flere enn i 2016.

Til sammenligning har markedsledende Spotify 75 millioner betalende abonnenter, mens Apple Music har 40 millioner. Totalt har de skaffet seg 65 millioner nye kunder på to år.

DN skrev 9. mai at Beyoncé og Kanye Wests lyttertall på Tidal er manipulert, noe som skal ha gitt de to superstjernene og deres plateselskaper utbetalinger på bekostning av andre artister.

Siden har Tidal blitt politianmeldt av musikkrettighetsorganisasjonen TONO, artistorganisasjonen GramArt og Fono, foreningen for norske plateselskaper.

Tidal har ikke besvart DNs spørsmål til saken. Strømmetjenesten har flere ganger, senest i en pressemelding 18. mai, nektet for å ha manipulert lyttertallene sine.

Les også

 1. LES OGSÅ: Tidal engasjerte sikkerhetsfirma for å granske «potensiell datalekkasje»

 2. LES OGSÅ: DN: Tidal henger etter med betalinger til artister

 3. LES OGSÅ: TONO anmelder strømmetjeneste etter DN-avsløring

 4. LES OGSÅ: DNs sak om Tidals strømmetall vekker oppmerksomhet langt utenfor Norges grenser

Les mer om

 1. Tidal
 2. Strømmetjenester
 3. Apple
 4. Spotify
 5. Tono
 6. Beyoncé