Norge

Regjeringen lar mulla Krekar reise til Italia

Regjeringen vil gi mulla Krekar utreisedokumenter sånn at han kan reise til Italia for å være til stede under sin egen rettssak, opplyser Justisdepartementet.

Mulla Krekar, her sammen med sin advokat Brynjar Meling i Oslo tingrett i 2016. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • og NTB
  • Harald Stolt-Nielsen
    Journalist

Reisedokumentene vil kun gjelde dersom Krekar reiser til Italia for å være til stede under sin egen rettssak, opplyser departementet i en pressemelding.

– Vi skal ikke stå i veien for at Krekar kan dra til Italia for å være til stede under rettssaken mot seg, la det være helt klart. Vi vil at han skal svare for det han er beskyldt for der, sier justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (FrP).

Norske myndigheter vil legge til rette for at Krekar er til stede i Italia under rettssaken. Det er sendt en instruks til Utlendingsdirektoratet (UDI) om at reisedokumenter kan utstedes.

Krekars advokat, Brynjar Meling, skal ha fått beskjed om at norske myndigheter ønsker at Krekar skal møte i den italienske domstolen, opplyser departementet.

Krekar er tiltalt i en terrorrettssak i Italia og er innkalt til å forklare seg under rettssaken førstkommende mandag. Tirsdag sa Krekars advokat Brynjar Meling at de allerede i oktober henvendte seg til norske myndigheter slik at nordirakeren kan bli utstyrt med de nødvendige reisedokumentene og møte til rettsforhandlingene.

Les mer om

  1. Mulla Krekar
  2. Regjeringen
  3. Justisdepartementet
  4. Italia