Norge

Støre mener det er for tidlig med Giske-comeback i Trøndelag

Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med avgått nestleder Trond Giske. Bildet er tatt i forbindelse med valget i fjor høst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener ikke tiden er inne ennå for at Trond Giske får tillitsverv i Trøndelag Ap.

  • og NTB

Trondheim Ap har foreslått Trond Giske som kandidat til styret i Trøndelag Ap, skrev Adresseavisen i forrige uke.

Fylkeslaget skal velge ny ledelse på årsmøtet i begynnelsen av april. En plass sentralt i ledelsen i fylkeslaget kan i så fall gi Giske en plass i Arbeiderpartiets landsstyre, der hvert fylkeslag har to plasser.

Overfor VG kommenterer Ap-leder Jonas Gahr Støre saken slik:

– Jeg har tillit til at valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti gjør en klok vurdering når det skal foreslå medlemmer i det nye fylkespartiets styre. Jeg har sagt at det må være mulig å gjenvinne tapt tillit. Men i tilfeller der det har vært brudd på partiets retningslinjer i nær fortid, bør det gå noe tid før man får nye tillitsverv i partiorganisasjonen, skriver Støre til avisen.

Trond Giske trakk seg i januar fra nestledervervet i Arbeiderpartiet som følge av flere varsler mot ham. Varslene er knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Giske har også mistet sin plass i Aps sentralstyre. Trond Giske kommer fra Trondheim og er innvalgt på Stortinget fra Sør-Trøndelag.

10. februar ble han tatt varmt imot da han talte under stiftelsesmøtet i Orkland Ap. Han innledet da med å beklage at han hadde gjort feil og ikke vært seg sin rolle og maktposisjon bevisst.

Les mer om

  1. Trond Giske
  2. Arbeiderpartiet (Ap)
  3. Jonas Gahr Støre
  4. Giske