Norge

Toyota tilbakekaller nesten 8.000 biler i Norge

Toyota tilbakekaller mer enn 1 million hybridbiler verden over, og nesten 8.000 i Norge, som følge av tekniske problemer som kan føre til bilbranner.

Det er snakk om tre ulike modeller, Prius, Prius Plug-In og C-HR og kun fra årene som er nevnt som nå tilbakekalles. Her en 2018 Toyota Prius. Foto: Foto: David Dewhurst / Courtesy of Toyota Motor Sales / AP / NTB scanpix

 • NTB

– Jeg kan bekrefte at det vil bli tilbakekalt biler i Norge også. Vi fikk beskjeden i dag, og så langt viser våre tall at 7947 biler blir tilbakekalt her, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til Dagbladet.

Rundt 1 million biler som ble bygget mellom juni 2015 og mai 2018, blir tilbakekalt for ny sikkerhetssjekk. Om lag halvparten av dem er solgt i Japan, mens i Nord-Amerika og Europa blir henholdsvis 217.000 og 219.000 biler kalt tilbake. Det er snakk om tre ulike modeller, Prius, Prius Plug-In og C-HR og kun fra årene som er nevnt.

– Det elektriske ledningsnettet kan finne på å kortslutte, noe som genererer varme. I verste scenario kan branner oppstå i bilene, opplyser Toyota.

En talskvinne for Toyota Japan sier hun ikke har kjennskap til skader av Toyota-bilister i landet som følge av slike tekniske svikt, men tilføyer at det er vanskelig å ha full oversikt over slike tilfeller.

Toyota har solgt over 10 millioner hybridbiler verden over siden 1997. I 2016 måtte selskapet tilbakekalle 3,3 millioner biler verden over som følge av problemer med airbags og kontrollenhetene for utslipp.

Les mer om

 1. Bil
 2. Toyota

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Over 14.000 biler tilbakekalles i Norge.

 2. VERDEN

  Tesla tilbakekaller over 14.000 biler

 3. ØKONOMI

  BMW tilbakekaller over 1 million biler

 4. POLITIKK

  Rødgrønne på kollisjonskurs: Senterpartiet vil verne bil og drivstoff. Ap og SV skrur opp avgiftene.

 5. ØKONOMI

  Tesla tilbakekaller 1000 biler i Norge

 6. ØKONOMI

  Volvo Cars tilbakekaller 84.094 biler i Norge