Ung kvinne funnet død etter brann i Egersund – ektemannen siktet for drap

En 24-år gammel kvinne ble funnet død etter en boligbrann i Egersund mandag kveld. Tirsdag morgen ble ektemannen siktet for drap.

Kvinnen ble funnet død rundt klokken 22.45 mandag kveld.

Litt over kl. 22 mandag kveld fikk brannvesenet melding om sterk røykutvikling i
kjellerleiligheten på en adresse i Fjellveien i Egersund. Politiet ble varslet etter kort tid, og rundt kl. 22.45 ble det funnet en omkommet kvinne i kjelleren.

Avdødes ektemann, som også er i 20-årene, er siktet for drap. Det er foreløpig uklart hva som har skjedd, og politiet etterforsker saken for fullt for å få klarhet i omstendighetene rundt dødsfallet og hendelsesforløpet, skriver politiet i en pressemelding.

Tirsdag formiddag satt mannen i avhør. Politiadvokat Martin Soma bekrefter at det er omstendigheter rundt dødsfallet som gjør at mannen er siktet.

I tolvtiden tirsdag gikk krimteknikere inn i huset. Samtidig ble det søkt med hund etter det som kan ha vært et mordvåpen. Søket foregikk rundt terrassen og i de omliggende hagene.

Smell fra boligen

Det er to andre leiligheter i bygget der brannen var. Naboer sier til Aftenbladet at de hørte smell fra boligen kort tid før de oppdaget røykutviklingen.

Anne Siri Kvamsø bor i en tverrgate ovenfor Fjellveien. Hun hørte det hun beskriver som «to kraftige poff» mandag kveld.

– De var så pass kraftige at jeg måtte rundt for se om det hadde skjedd noe i huset vårt, sier hun.

En annen nabo forteller at han trodde kommunen var ute og gjorde et eller annet i kummene. Også han bor et godt stykke fra huset i Fjellveien.

Dalane Tidende forteller at den siktede sto utenfor huset da de andre kom ut. De ba ham gå inn og hente kona. Han ble imidlertid stående utenfor huset og fremsto som grepet av panikk.

Det er avhørt flere vitner, og kriminalteknikere jobber på stedet tirsdag. Politiet har også bedt Kripos om teknisk bistand. Avdøde vil bli obdusert.

Begge fra Sudan

– Ekteparet er opprinnelig fra Sudan. De bodde i kjellerleiligheten i huset, opplyste operasjonsleder Kurt Løklingholm i sørvest politidistrikt til Aftenbladet mandag kveld til Aftenbladet.

Ifølge vitner flyttet paret inn i leiligheten i juni. De skal være i midten av tyveårene. De beskrives som hyggelige, selv om kontakten med nabolaget har vært minimal. Naboer forteller at mannen ofte er observert gående frem og tilbake i gaten.

Gikk på voksenopplæring

Nina Grure ved Eigersund voksenopplæringssenter bekrefter at det dreier seg om personer med tilknytning til skolen.

Tirsdag morgen var det tent to lys i resepsjonen på opplæringssenteret. Elever og ansatte er informert om hendelsen og de er sterkt preget av det som skjedde mandag kveld bare et par hundre meter unna skolen.