Norge

Prins Charles må inn til avhør

Storbritannias øverste politisjef, Sir John Stevens, bekrefter at prins Charles vil bli avhørt i forbindelse med granskningen av prinsesse Dianas død.

 • Forf>
 • <forf>aftenpostens Korrespondent Carsten Bleness <

Stevens sier i et TV-intervju at han personlig vil foreta avhørene av medlemmer av kongefamilien i forbindelse med politiets granskning av omstendighetene rundt prinsesse Dianas død, og at han helt sikkert vil avhøre prins Charles.Det kan også hende at Dianas to sønner, prinsene Edward og Harry, vil få besøk av politiet. Avhørene vil bli foretatt i løpet av sommeren .Stevens bedyrer at han vil undersøke alle sider ved påstandene om at Diana ikke døde ved en trafikkulykke, men ble utsatt for et attentat. Diana omkom i en dramatisk bilulykke i en tunnel i Paris i 1997. En sort Mercedes hun kjørte i, ble jaget av paparazzi-fotografer på motorsykler.Sammen med henne i bilen satt Dodi Al Fayed, sønn av den styrtrike forretningsmann og Harrods-eier Mohammed Al Fayed.Det var i et TV-intervju med BBC at Stevens bekreftet at han vil snakke med kongefamilien.— Hvis det er nødvendig, vil vi gjøre det, sa han.- Betyr det at De også vil snakke med prins Charles?- Absolutt, svarte Stevens.Den erfarne politisjefen ble også spurt om hvordan han vurderte teorien om at de hemmelige tjenester sørget for å ta livet av Diana.- Som politimann begynner du ikke med teoriene, men du går dit hvor bevisene fører deg. Du har mitt ord på at når granskningen er avsluttet og vi har sett på alle sider ved disse påstandene, vil vi kjenne sannheten i denne saken.Mohammed Al Fayed har kjempet en intens kamp for å få gransket dødsulykken i Paris. Han er overbevist om at Diana var gravid da hun døde, og at hans sønn Dodi var faren. Fayed hevder med styrke at den britiske kongefamilien fant det uakseptabelt at moren til en mulig fremtidig konge av England skulle være gift med en muslim.

 1. Les også

  Prins Charles kan bli avhørt om Dianas død

Les mer om

 1. Kongelige

Relevante artikler

 1. VERDEN

  20 år siden prinsesse Diana døde

 2. VERDEN

  Bilkræsj, uvennskap og en utstøtt sønn. 2019 ble et nytt annus horribilis for dronning Elizabeth.

 3. VERDEN

  Diana konfronterte Charles om utroskapen. Svaret? «Jeg nekter å være den eneste prinsen av Wales som aldri hadde en elskerinne»

 4. A-MAGASINET

  Her fikk prins Harry en egen plass i britiske hjerter

 5. A-MAGASINET

  I Billy Elliots hjemland mobber du ikke en liten prins fordi han danser ballett

 6. VERDEN

  Medier: Frykter at hertuginne Meghan skal snakke ut på direktesendt TV