Norge

Tre menn dømt i bussvoldsaken

En 18-åring er dømt til fire år og ni måneders fengsel for å ha skamslått Kjetil Rusvik (32) slik at han fikk en varig hjerneskade. To andre menn på 18 og 20 år er dømt til fire og et halvt års fengsel for ugjerningen.

En 18-åring er dømt til fire år og ni måneders fengsel for å ha skamslått Rusvik (32) slik at han fikk en varig hjerneskade. To andre menn på 18 og 20 år er dømt til fire og et halvt års fengsel for ugjerningen.

— Hva skal til for å få 21 års fengsel, som er øvre strafferamme i denne saken. Det undrer jeg på. Kjetil har fått ødelagt livet sitt. Det ser jeg nesten på som drap, sier Ruth Rusvik.

Aktor, statsadvokat Johan Øverberg, hadde lagt ned påstand om seks og et halvt års fengsel for 18-åringen, som også Oslo tingrett anser som hovedmannen bak den massive volden Kjetil Rusvik ble utsatt for fredag 7. januar i år.

For de to andre hadde aktor lagt ned påstand om seks års fengsel.

Sparket Rusvik i hodet

Retten fester ikke lit til hovedmannens forklaring i retten om det han foretok seg utenfor og inne i bussen på Holmlia den skjebnesvangre kvelden. Retten finner det bevist at alle de tre mennene deltok i eller nedvirket til voldsutøvelsen mot Rusvik utenfor og inne i bussen. Retten finner det dessuten bevist at den 18 år gamle hovedmannen tok løpefart på bussholdeplassen og sparket Rusvik i hodet og at han deretter kneet Rusvik mens han holdt hodet hans mellom hendene.

Retten legger til grunn av slagene og sparkene Rusvik ble påført utenfor bussen var kraftige og uprovosert og ble utført for å skade Rusvik.

Pleietrengende

Retten mener summen av den volden Rusvik ble utsatt for, førte til den varige hjerneskaden han nå har fått, og at skaden gjort ham til pleiepasient resten av livet. Retten finner det også bevist at de tre mennene deltok i ranet av Rusviks lommebok. De tre mennene har alle nektet for dette, men retten fester ikke lit til forklaringene deres.

De tre mennene er dømt til å betale Rusvik en erstatning på til sammen 3.250.000 kroner, hvorav 3 millioner er menerstatning og erstatning for fremtidige utgifter, og 250.000 kroner er oppreisning.

 1. Les også

  - Kunne vært død

 2. Les også

  Krever seks års fengsel for bussvold

 3. Les også

  Offer skal ikke stues bort

 4. Les også

  Her blir Kjetil slått og sparket

 5. Les også

  Bussvoldssaken: Kamerat husket lite

Dette bildet er tatt inne på bussen. Kjetil Rusvik går bakover mot de tiltalte for å få tilbake lommeboken sin. Foto: OVERVÅKINGSKAMERA

Kjetil Rusvik vil være pleietrengende for resten av livet. Her er han sammen med moren, Ruth Rusvik. Foto: SVEIN E. FURULUND

Relevante artikler

 1. OSLO

  33-åring ble invalid etter grov vold på byen. To gjerningsmenn må i fengsel og betale ham 2,5 mill.

 2. NORGE

  Sebastian (21) ble funnet død utenfor denne blokken. Nå er kameraten dømt.

 3. NORGE

  Lime-saken: Etter 2,5 år og 78 millioner kroner i retten har alle de 12 domfelte anket

 4. NORGE

  Ofrene i Lime-saken: Jobbet opp til 16 timer hver dag – fikk 10–12.000 i lønn

 5. NORGE

  Dømt til ett års fengsel for vold mot Mohammed (16)

 6. NORGE

  Aktor ber om lang fengselsstraff for Christer Tromsdal