Så ulv i Drøbak: – Den var svær og flott

De siste dagene har ulv blitt sett både i nærheten av Drøbak, Lillestrøm og Mysen. Er det en ulveinvasjon på gang eller er det en enkelt maratonulv?

Det er observert og funnet spor etter ulv både i Østfold og Akershus de siste dagene.

Øst politidistrikt har fått telefoner om at folk har sett rovdyret både i Vestby, Fet og Eidsberg helt på tampen av påsken.

Virket ikke redd

En av dem som plutselig fikk øye på en ulv i Drøbak, var Cathrine Sakariassen Sandsmark.

– Jeg kom kjørende tidlig i dag ved ca. 06.30-tiden. Da spratt den ut foran meg. Den virket ikke redd. Det var utrolig flott, sier hun.

Sandsmark var på vei til Gardermoen, men stoppet bilen og fikk tatt både video og bilde av den. Hun forklarer at den gikk rolig over veien, rett før avkjøringen til Heer på Osloveien i Drøbak.

– Så forsvant den oppover i skogen. Den var svær og flott, sier hun.

Det er tiden for streifulver

En lokal rovdyrkontakt fra Statens naturoppsyn har mandag oppsøkt det som trolig er spor fra ulv over en myr i Frogn.

– Det er tiden for streifulver nå, konstaterer rovviltansvarlig Jan H. Wilberg i Statens Naturoppsyn.

Han peker på at det er rapportert ulv nylig flere steder på østsiden Glomma på Romerike. Og at det de siste dagene er sett ulv også flere steder i Østfold, ifølge rapporteringssystemet Skandovs.

Fra Aurskog-Høland 16. april.
Fra Høgmobrenna, Rømskog i Østfold påskeaften.

– Det kan være den samme ulven. Det vet vi ikke før vi har tatt DNA-prøver. Det er på denne tiden av året unge ulver vandrer ut av reviret de er født i. Streifende ulver kan bli sett mange steder fordi de ofte beveger seg også på dagtid. Vi har tidligere sett at streifulv har snudd og gått en helt annen retning når de har kommet til Oslofjorden, forteller Wilberg.

– Hvor tror du denne ulven vil ta veien?

– Si det, den kan gå veldig langt. Da en ulv for noen år siden krysset Nesodden, snudde den og dro sørover og til slutt inn i Sverige, sier Wilberg.

Morten Vedahl var ute og kjørte i Eidsberg i Østfold 15. april, da en ulv krysset veien rett foran bilen: