Hvem vinner og hvorfor?

Anders Myrvold, Stavanger og landslaget:

–På papiret er Sparta best, men Vålerenga vinner fordi laget er bedre på bortebane. Sparta har aldri likt å spille på Jordal Amfi, slik var det også da jeg spilte i VIF. Shampos menn kommer til å være mer ydmyke i forhold till oppgaven nå og opptre mer disiplinert enn mot Stjernen.

–Dessuten synes jeg VIF har en bedre keeper. Men det blir svært jevnt!

Eirik Skadsdammen, Storhamar og landslaget:

–Det forundrer meg ikke om det blir syv kamper, men Sparta vinner til slutt. I hvert fall dersom de klarer å spille med den defensive tryggheten som de gjorde mot oss i semifinalene. De har veldig bra trøkk og støtte i Sparta Amfi og keeperen har vært god.

–Klarer de i tillegg å unngå skader i førsterekka, havner bøtta i Sarpsborg.

Ruben Smith, Storhamar og landslaget:

–Jeg synes Sparta var svært solide mot oss i semifinalen, så jeg tipper at de vinner etter seks kamper. Sparta har et lag der alle er veldig sultne på NM-gull. De må, på samme måte som de gjorde mot oss, tvinge Vålerenga til å avslutte fra distanse.

–Førsterekka og keeperen taler også til Spartas fordel.

Roy Johansen, landslagstrener:

–Helt jevnt, jeg tør ikke tippe noen vinner. Har sett begge lagene være både gode og dårlige, ingen stabilitet. Men det virker som om Sparta er i stigende form. Keeperen deres har vært bedre enn Vålerengas i sluttspillet.

–Det betyr mye for VIF om de klarer å få backen Regan Kelly på bena igjen. Han er viktig. Sparta har hatt en giftig førsterekke, det har ikke Vålerenga hatt.

Ruben Smith
Anders Myhrvold
Eirik Skadsdammen