DVD-Jon har hacket iPhone

DVD-Jon har allerede funnet en måte å omgå registreringssperren på iPhone.

DVD-Jon har vært produktiv etter at iPhone ble lagt ut for salg i helgen.

Natt til lørdag, norsk tid, ble iPhone lagt ut for salg i USA, og kun få dager etter kan DVD-Jon opplyse at han har funnet en ny måte å aktivere den hypede telefonen på, uten å måtte binde seg til et toårs-abonnemet slik man egentlig skal.

Apple-telefonen blir nemlig kun solgt med abonnement fra selskapet AT&T og et krav om to års bindingstid, men DVD-Jon mener det er mange som gjerne vil ha en iPhone uten å nødvendigvis ville ringe med den.

Alt om iPhone her

Blogger

— Det finnes folk som vil ha en iPhone for å bruke den som en iPod og som en enhet med trådløs internett, uten å måtte inngå en to års-kontrakt med AT&T, skriver mannen som egentlig heter Jon Lech Johansen, i sin egen blogg "So sue me".

"iPhone Idependence Day" , kaller han innlegget som ble publisert tirsdag.

DVD-Jon har laget et program som kan aktivere en splitter ny iPhone (som ikke er aktivisert med AT&T-abonnement) for iPod- og WiFi-bruk. Programmet kan lastes ned fra siden hans, som forøvrig lastes veldig tregt nå, sannsynligvis på grunn av mye pågang. Flere internasjonale medier har allerede omtalt iPhone-hackingen. Se artikler på I4U News, Macrumors.com og Engadget.com.

DVD-Jon ble kjent da han utviklet det grafiske brukergrensesnittet til DeCSS, som omgår kopisperren på DVD-plater og gir mulighet til å kopiere dem. Han ble stilt for retten, men frifunnet.

LES OGSÅ: