Norge

Oljebransjen: 50.000 oljejobber forsvinner i nedturen

Oppturen etter oljekrisen kommer først i 2018, og fram til da skal 50.000 jobber bort, ifølge en ny rapport fra bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass.

En fersk rapport viser at den etterlengtede oppturen etter oljekrisen kan komme enda senere enn først antatt, nemlig så sent som i 2018. Larsen, Håkon Mosvold

 • Ntb

— Rapporten viser at det kommer til å være et betydelig behov for rekruttering i 2019- 2020. Det er en hyggelig beskjed å kunne gi, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass til Dagens Næringsliv.

Innen den tid vil 50.000 norske oljejobber være borte, ifølge rapporten, som forskningsstiftelsen Iris har utarbeidet for organisasjonen. 38.000 av dem har forsvunnet allerede, mens 12.000 flere arbeidsplasser er ventet å forsvinne i 2016 og 2017. Forutsatt at oljeprisen snur i 2017, vil antall tilgjengelige oljejobber øke igjen med 22.000 fram mot 2020, ifølge rapporten, som legges fram på årskonferansen til Norsk olje og gass torsdag.

Leder Leif Sande i fagforeningen Industri Energi er ikke mye imponert over arbeidsgiversidens signaler:

— Når de nå skal til igjen og rekruttere folk med realfag for å få fatt i disse 22.000, er det mange som vil stille seg spørsmålet - de bør i alle fall stille seg spørsmålet - er dette en næring en kan stole på? Hvor mange år vil gå før dette tar seg opp igjen? Skal vi satse på å ta vår utdannelse sånn at vi havner i oljebransjen for bare et par år, spør han.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  MDG mener Høyre bruker manipulerte tall fra olje-lobbyen. Stemmer det?

 2. ØKONOMI

  Varsler investeringer på ytterligere 10 milliarder kroner - 2000 ledige oljejobber i Rogaland

 3. NORGE

  Karbonfangst-prosjekt i Norge utsatt

 4. VERDEN

  Britisk rapport: Vanskelig å bevise russisk innblanding i brexit

 5. ØKONOMI

  Topp-økonom advarer mot økte oljeinvesteringer: – Vi kommer ikke til å trenge særlig mye mer

 6. POLITIKK

  Regjeringens eget utvalg ser slutten for norsk olje og gass