Navnet frigitt etter dødsulykken på Pollestad

En 6 år gammel jente døde etter ulykken mellom en traktor og sparkesykkel på Pollestad onsdag kveld. En tenåringsgutt er siktet.

Torsdag morgen er det satt ut lys på stedet der ulykken skjedde.
  • Jone Østebø

(Stavanger Aftenblad): Det var Nikita Helena Wieczorek (6) som mistet livet i trafikkulykken mellom en traktor og en sparkesykkel på Pollestad i Klepp kommune i går, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding ved 13-tiden torsdag formiddag.

– Ei jente på sparkesykkel ble fraktet med luftambulanse til Stavanger universitetssjukehus, men livet sto dessverre ikke til å redde, sier politiadvokat Helene Bergesen.

Navnet frigis i samråd med de pårørende.

Ulykken på Pollestad på Orre i Klepp kommune ble meldt klokken 19.15 onsdag kveld. Ulykken fremsto alvorlig, og politiet opplyste at et barn var alvorlig skadet.

Jenta skal ha kjørt med sparkesykkel, og skal ha hatt et sammenstøt med en traktor på Pollestadveien. Vedkommende ble fraktet til sykehus med luftambulanse.

Ulykken skjedde på Pollestadveien i Klepp kommune

Traktorføreren, en gutt under 18 år, er siktet for uaktsom kjøring.

- Dette skjer automatisk i en så alvorlig ulykke. Han er i tillegg midlertidig fratatt
førerkortet, sier Bergesen.

Han var onsdag kveld ennå ikke formelt avhørt.

Veien forbi ulykkesstedet ble holdt stengt til litt over klokken 02 natt til torsdag. Både kriminalteknikere fra politiet og Vegvesenets ulykkesgruppe har undersøkt åstedet.

Politiadvokaten sier at etterforskningen er i gang, men ønsker ennå ikke å si noe om den mulige årsaken til ulykken.

– Det er for tidlig å si noe om det, sier Bergesen.

Politiet skriver i pressemeldingen at politiet av hensyn til etterforskningen ikke ønsker å gå ut med mer informasjon nå.

Føreren av traktoren er siktet etter ulykken mellom traktor og et barn på sparkesykkel onsdag kveld.