Ny anklage mot Antonsen: – Ikke første gang han retter upassende ytringer mot en minoritetsgruppe

– Hvorfor sitter du i den stolen der, din jævla grønnsak? sa Atle Antonsen til Johannes Hellemo Loftsgård på en Gullruten-fest. Loftsgård har diagnosen cerebral parese. Komikeren oppfattet at alle forsto at det var humor.

– Nå skal jeg rulle deg ned trappen, så får vi se hvordan det går, skal Antonsen ha sagt til Hellemo Loftsgård.

Johannes Hellemo Loftsgård fikk som baby diagnosen cerebral parese og sitter derfor i rullestol. I et Facebook-innlegg forteller han om en episode med Atle Antonsen fra 2016.

Han sier at han står frem med historien i lys av den nylige episoden mellom Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen.

Tirsdag fortalte Ali om et møte med Antonsen på et utested i Oslo. Saken er anmeldt til politiet for hatefulle ytringer og har ført til voldsomme reaksjoner de siste dagene.

Nå velger også Loftsgård å stå frem. Han sier at han har tvilt seg frem til å fortelle om hendelsen. For det første for å støtte Sumaya Jirde Ali og hennes avgjørelse om å anmelde.

– Jeg ønsker også å vise at dette er ikke første gang Antonsen i ruspåvirket tilstand retter upassende ytringer mot en minoritetsgruppe, sier han.

Aftenposten har vært i kontakt med Atle Antonsen. Han sier at han husker møtet godt, og han bestrider at han var ruspåvirket. Antonsen sier han i ettertid har tenkt på møtet som fint og genuint.

«Det er virkelig vondt å høre at han ser tilbake på vårt møte som ubehagelig.»

Les hele tilsvaret fra Antonsen nede i saken.

Les hele saken med abonnement