Norge

Politiet: Skumle klovner kan straffes

Kler du deg ut som klovn og skremmer eller truer folk, kan du bli straffet, advarer politiet.

To unge gutter iført klovnemaske skremte flere i Bodø tirsdag kveld. Også flere andre steder i landet er meldt om klovner som har skapt frykt. Foto: Politiet / NTB scanpix

 • NTB

– Dette er en trend vi har sett i andre land og som tydeligvis har kommet hit til landet. Dette er en oppførsel vi ikke ønsker, konstaterer politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt.

– Jeg tror nok at noen tenker at dette bare er morsomt og uskyldig. Men dette kan oppfattes som skremmende for dem som blir utsatt for det, fortsetter han.

Les også

Flere har blitt skremt de siste dagene, av klovner med slagvåpen

Politimesteren ramser opp en rekke lovbestemmelser som kan ramme såkalte «killer clowns». Skremmende og plagsom atferd kan straffes med bot eller fengsel i to år og ordensforstyrrelser med bot eller fengsel i seks måneder. Om klovnen løper etter noen med balltre kan det tendere mot trusler, andre hendelser kan bli ansett som skadeverk.

Et av tilfellene skjedde tirsdag på Nes på Romerike. «Klovnen» var en 13 år gammel gutt som slo etter en bil med hockeykølle. Barn under 15 år kan ikke straffes.

– Det er grunn til å rette en henvendelse til voksne og gå i dialog med barna sine. De har et ansvar for å fortelle at slikt gjør man ikke.

I Lillesand har også en «klovn» skremt en mindreårig gutt onsdag formiddag, rundt klokken 12.

– «Klovnen» skulle også hatt en lekekniv fremme. Gutten er ikke blitt direkte truet. Uansett er dette en svært dum og skremmende oppførsel, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Klovn med sag skremte skolegutt i Oslo

 2. NORGE

  Flere nye norske klovneangrep

 3. NORGE

  Politi-jakt etter flere nye klovne-episoder

 4. NORGE

  Flere skremt av klovner med slagvåpen

 5. KULTUR

  Derfor kommer klovnene nå

 6. NORGE

  To assistenter ble dømt til fengsel etter at barn ble skadet i barnehagen. To andre dødsulykker ble henlagt.