Derfor er Joel (13) overbevist av Bibelens innhold

– Jeg er overbevist om at det som står i Bibelen er sant og må følges, sier Joel Ystebø (13). Mange er uenige.

afp000858527-38XHX0riYh.jpg

– Jeg er tydelig for å nå ut med budskapet mitt. Mange er altfor forsiktige når de uttaler seg, sier Joel Ystebø (13).

I dagens innlegg i Si ;D tar han til orde for å beskytte de kristne verdiene. 13-åringen har blogget om kristne verdier i to år og mener dagens unge ikke er tjent med å vokse opp i et samfunn hvor homofilt ekteskap og abort ikke blir stilt spørsmål ved.

Joel Ystebø er overbevist om at det som står i Bibelen er riktig og må følges. Han tror samfunnet og ungdom er avhengig av kristne verdier.

– Jeg sier ikke det jeg gjør for å være slem og dømmende, men jeg er overbevist om at det som står i Bibelen er sant og må følges.Les Joels innlegg her:

Les også

«Min generasjon kan ikke vokse opp i et samfunn hvor man ikke kan si at abort kan være et feil valg og homofili ekteskap er galt»

Sterke reaksjoner fra leserne

I forrige uke raste debatten i sosiale medier etter at "Kristen gutt (15)" i et Si ;D-innlegg hevdet at det ikke er mulig å være både homofil og kristen, ifølge Bibelen. Kritikernes svar var at hvis man skal følge alt den hellige boken sier, må man blant annet også holde seg unna skalldyr og blandede tekstiler.

En av dem som engasjerte seg var Magnus Iben Holt (19), som i kommentarfeltet poengterte at Jesu hovedbudskap var nestekjærlighet, toleranse og respekt.

– Jeg reagerer generelt sterkt på undertrykkelse. Det som gjør dette tilfellet ekstra pressende for min del, er at det er skrevet av en så ung gutt. Jeg er skuffet over at min generasjon har denne typen holdninger, selv om jeg vet det ikke er utbredt, sier Holt.

Han mener den kristne 15-åringen ikke har skylden selv for at han har slike holdninger i en så ung alder.

– Et eller annet sted i løypa har han blitt ledet til troen på at en annen menneskegruppe har mindre verdi enn han selv. Jeg tror ikke han er ond, sier han.

Se også:

Les også

Teolog og forfatter: – Ungdom er mer åpne og nysgjerrige på tro enn foreldrene

Jesus stiller krav til menneskene

Joel derimot, deler meningene til «Kristen gutt» (15).

– Folk tar opp ting som står i Det gamle testamente, og her er det ikke alt man kan leve etter. I det nye testamentet er det en ny pakt mellom Gud og mennesker, og her står det også at homofilt samliv er feil.

– Det nye testamentet sier også at Jesus elsker alle mennesker og at kjærligheten trumfer alt. Gjelder ikke dette også homofil kjærlighet?

– Jesus elsker alle, uansett om du er homofil eller ikke. Men han har også bud han vil vi skal leve etter, forteller Joel.

Gud bestemmer over liv og død

Debattanten selv er medlem av KrFU, og faren hans, Bjarte Ystebøl, er en profilert mann i det kristenkonservative miljøet i Norge.

Joel legger ikke skjul på at han noen ganger føler seg alene i sine standpunkter blant jevnaldrende, uten at det hindrer ham i å snakke om vanskelige temaer, som abort.

– Mennesket skal ikke bestemme over liv og død. Det er det Gud som gjør, understreker skoleeleven.

– Du skriver i debattinnlegget ditt at det bedrives hjernevasking i den norske skole, blant annet ved undervisning av evolusjonsteorien. Hva mener du med det?

– Jeg tror ikke jorden ble skapt av en stor eksplosjon. Jeg tror det må være noe større som har gjort at vi er her i dag. Det at vi lærer Charles Darwins teori som en sannhet i skolen, når veldig mange ikke engang tror på den, mener jeg er hjernevasking.

Les også:

Les også

Ville Jesus vendt seg vekk fra homofile ungdommer?

KrFU: De kristne verdiene lever

Joel er bekymret for hva han beskriver som en avkristning av landet, som han mener begynte med åtte års rødgrønt styre.

Han peker både på reduksjonen av kristendomsundervisning i skolen og avskaffelsen av statskirken. Han er skuffet over at de kristne verdiene ikke har fått et løft etter den borgerlige regjeringens inntog. Utenom seieren til KrF når det gjaldt KRLE-faget, har det ikke blitt fremhevet noen andre kristne verdisaker, mener han.

Emil Erstad (23), leder, KrFU

Emil Erstad (23), leder for KrFU, kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen.– For KrFU og KrF er de kristne verdiene inspirasjonen til partiprogrammet vårt, som vi jobber etter hver dag. Det er denne politikken, som for eksempel kampen for asylbarna og nestekjærlighetsprinsippet, som er utgangspunktet for det politiske engasjementet vårt, sier han.

Bekymret for fremtiden

Erstad mener for øvrig at homofil vigsel er noe det er opp til kirken selv å bestemme. Politikere bør ikke blande seg inn.

– Vi må rett og slett holde fingrene våre av fatet, sier han.

Joel er likevel bekymret for fremtidens Norge, som hans generasjon skal vokse opp i.

– Vi lever i et godt samfunn i dag fordi tidligere generasjoner hadde med seg kristne verdier da de bygget opp landet. Det viktigste for meg er at ungdom skal få oppleve de kristne verdiene på samme måte som min bestefar fikk oppleve dem. I dag kan ikke de fleste ungdommer et bordvers en gang, sier 13-åringen.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).