Norge

55-åring tilstår drap på overgrepsdømt medfange

Mannen som er siktet for å ha drept en 58 år gammel overgrepsdømt fange i Ringerike fengsel, tilstår drapet.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

  • Lorns Bjerkan

Mannen har sittet i avhør hele fredag, og kom med erkjennelsen fredag kveld, opplyser politiadvokat Per Thomas Omholt til Aftenposten.

Det forteller han om drapet på 58 år gammel overgrepssiktet fange i Ringerike fengsel, som skjedde lørdag 25. februar.

– Han har erkjent å ha drept 58-åringen. Vi vet nå hvorfor han gjorde det. Hva som var motivet vil vi ikke gå inn på før i neste uke, sier Omholt.

– Vi vet nå at de to ble kjent i fengselet, og at de ikke hadde hatt noe med hverandre å gjøre før de møttes der, forteller politiadvokaten.

  • Forvaringsdømt drapsmann etter fengselsdrapet: – Tilfeldig at ingen sedelighetsdømte er blitt drept av medfanger før nå

Forsvarer: Har ikke tatt stilling til straffskyld

55-åringens forsvarer Oscar Ihlebæk ønsker ikke å kommentere hva som er blitt forklart i avhør fredag, men påpeker at hans klient ikke har tatt stilling til om han har straffskyld for drapet.

Han mener at politiet har «presentert saken unøyaktig» i etterkant av avhøret.

– Spørsmål om straffskyld har han ikke tatt stilling til. Jeg har sittet ved siden av ham i hele dag og bør vite hva som har skjedd. Han lar seg ikke avhøre uten at jeg er til stede, sier han til Aftenposten.

Han forteller at avhøret startet klokken ni fredag morgen og avsluttet halv fem på ettermiddagen.

– Under avhøret gikk han gjennom hele saken og sin motivasjon til den handlingen han faktisk har erkjent å ha gjort. Spørsmål om straffskyld er et juridisk spørsmål der jeg også må ha et ord med i laget. Det er jeg som er juristen, sier Ihlebæk.

Vil ha pressekonferanse

Ihlebæk sier at de og den siktede vil gå gjennom avhøret i helgen og mandag. Deretter vil de invitere til pressekonferanse tirsdag ettermiddag der pressen kan stille spørsmål.

Den drapssiktede soner fra før av en 17 og et halvt år lang dom for overlagt drap på Izet Duraku i lokalene til Oppsal vaktmestersentral i Oslo 25. november 2014.

Den drepte 58-åringen var dømt for en rekke overgrep mot barn.