Norge

Flere skadet i brann i Kristiansand sentrum: - Folk hoppet ut for å slippe unna flammene

Brannvesenet i Kristiansand jobber med å slukke en brann i en bygård i Kristiansand sentrum. Opp mot 15 personer er hentet ut fra bygningen, og minst åtte er lettere skadet og kjørt til sykehus.

Brannvesenet redder nå ut flere personer fra brannen i Tollbodgata 56.
  • Jan Oddvar Eide
  • Christina Østtveit

Saken oppdateres

Brannvesenet har hentet ut flere personer fra bygården, blant dem en kvinne som ble heist ut ved hjelp av en lift, skriver Fædrelandsvennen.

Mellom ti og 15 personer er hentet ut fra bygården. Fra øverste etasje er det hentet ut to eller tre personer med stige. Det er registrert 13 leiligheter i bygården, ifølge Kartverket.

I 1045-tiden meldte 110-sentralen i Agder at brannen var under kontroll, men loftsetasjen i bygningen er foreløpig ikke gjennomsøkt på grunn av sterk varme. Politiet opplyser at ingen er savnet.

– Vi har søkt gjennom første etasje og kjelleren, men får ikke søkt gjennom loftsetasjen fordi trappa opp er brent opp, sier brannmester Hans Arne Madsen.

Fædrelandsvennen får opplyst på stedet at det var forbipasserende som meldte fra om brannen.

Saken fortsetter under bildene

– Hoppet ut

Brannvesenet meldte om brannen klokken 8.14. Den tre etasjer høye murbygården ligger i Tollbodgata i Kristiansand sentrum.

Fædrelandsvennen melder at åtte personer er sendt til sykehus med skader som følge av brannen. Flere har bruddskader, men ingen av betegnes som alvorlig skadet.

– Vi har fått opplyst at det er folk som har hoppet ut fra huset for å komme unna flammene og ut av bygget, sier brannmester Madsen til avisen.

Alle nødetatene er på stedet og det velter ut tykk røyk fra bygningen som legger seg over bydelen Kvadraturen. Politiet opplyser at brannvesenets røykdykkere nå jobber med å gjennomgå bygningen.

Brannvesenet går nå rundt og banker på nabodører. Bjørn Erik Lilleengen bor i en av leilighetene inne i gården som brenner. Han forteller at han ble vekket av brannvesenet som sa at han måtte komme seg ut.

– Da jeg gikk ut, så jeg at det brant i første etasje i nummer 56. Jeg så en person som til slutt måtte klatre ned takrenna. En person i tredje etasje sto i ei loftsluke og måtte hentes, sier Lilleengen.

Juhl Fink bor i nabohuset. Hun forteller at hele raden med bygninger er evakuert.

– Politiet kom inn og sa at vi bare måtte komme oss ut, sier Fink.

Sprerret av område

Klokken 0850 sperret politiet av et større område av Holbergs gate ned mot Dronningens gate.

– Brannvesenet har ikke sikret hele bygningen, derfor er det usikkert om det befinner seg flere folk der inne, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt rett før klokken 09.

Les mer om

  1. Kristiansand
  2. Brann