Norge

Skinstad: – Perfekt for Northug

Tredjeplass var både Northug og sportssjeg Åge Skinstad godt fornøyd med. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX

Sportssjef Åge Skinstad mente Petter Northug fikk en bortmot perfekt start på Tour de Ski.

Marcus Hellner gikk som et uvær og banket samtlige, inkludert russeren Alexej Petukhov som endte 2,0 sekunder bak.

Men Petter Northug tok 3.-plassen bare 2,9 sekunder bak, og bare vinneren avsluttet raskere enn Northug.

– Petter åpnet raskt før han roet seg litt ned. Han ble litt for stiv i den siste bakken til å kunne hamle opp med Hellner, sa sportssjef Åge Skinstad til NTB.

Stemte

Northug skaffet seg fem bonussekunder i kampen om sammenlagttittelen. Samtlige vinnerkandidater viste seg fram. Alexander Legkov ble nummer fire, Dario Cologna nummer sju og Lukas Bauer nummer ni.

Sportssjefen mente at det ikke kunne ha gått stort bedre for nordtrønderen.

Petter Northug går ut 12,9 sekunder bak Hellner på lørdagens jaktstart etter at bonussekundene er regnet med.

– En bortimot perfekt start. Det er små avstander og ingen fordel å gå ut først i en klassisk jaktstart. Hellner og Petukhov er heller ikke dem vi frykter mest på en slik distanse, sa Skinstad.

Antatt

– De antatt hardeste konkurrentene Legkov, Cologna og Bauer starter noen sekunder bak, og han har kontroll på dem. Men det er ikke dermed sagt at han holder tritt med dem om de kommer, sa Skinstad.

Øvrige norske plasseringer: 12) Tord Asle Gjerdalen (10,7 sekunder bak), 20) Kristian Tettli Rennemo (13,8), 32) Roger Aa Djupvik (16,1), 58) Simen Østensen (28,0) og 65) Snorri Einarsson (30,4).

Seieren til Hellner ga 50 verdenscuppoeng.

Fire løpere, blant dem russeren Maxim Vylegzjanin, ble nektet start på grunn av for høye blodverdier. Det er ikke dermed sagt at de har benyttet seg av dopingmidler. Også norske løpere er opp gjennom årene blitt nektet start på grunn av for høye blodverdier.