Forsøkte å gi angivelig selvmordsbomber førstehjelp

Det så ut som om en bombe hadde eksplodert mot magen hans, sier en mann som forsøkte å gi den angivelige selvmordsbomberen i Stockholm førstehjelp.

Etterforskere undersøker stedet der bomben gikk av.

Har du tips om denne saken eller er du i Stockholm? Send en e-post til 2286@aftenposten.no; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Les mer om angrepet i Stockholm:

Øyenvitnet, som omtales som Pascal av Dagens Nyheter, sier han akkurat hadde kommet ut fra en butikk i Drottninggatan da han hørte en kraftig eksplosjon og så røyk stige opp fra Bryggargatan.

— Jeg sprang de 30 meterne dit og rundet hjørnet da jeg fikk se en mann i 25-26-årsalderen ligge på ryggen, hardt skadet, sier han.

— Da jeg kom frem, rørte brystkassen seg et par ganger, men han hadde ingen puls, sier Pascal.

Noen menter unna hadde en bil eksplodert like før. To personer ble skadet i denne eksplosjonen. Politiet tror den omkomne mannen selv sto bak eksplosjonen som kostet ham livet. Ifølge svenske medier kan det dreie seg om et selvmordsangrep.

Pascal er utdannet sykepleier og forsøkte å gi mannen førstehjelp.

— Jeg tok bort et palestinaskjerf fra ansiktet hans for å frigjøre luftveiene, men det var for sent, sier han.

Ifølge øyenvitnet hadde mannen store skader på magen. Ved mannen skal det ha ligget et metallrør.

- Det så ut som noe hadde eksplodert mot magen på ham. Han hadde ingen skader i ansiktet eller kroppen for øvrig, og butikken rundt var ikke skadet, sier øyenvitnet.