Erkjenner å ha drept sin egen bror med kniv

Politiet bekrefter mandag ettermiddag at kvinnen som ble pågrepet og siktet for drap i Halden mandag kveld, har tatt livet av sin egen bror.

Drapet fant sted i denne bygningen med seks leiligheter i Halden sentrum.

Politiet ble varslet av AMK ved 22-tiden mandag kveld. Kvinnen hadde da selv ringt medisinsk nødtelefon 113, bekrefter politiet på spørsmål fra Aftenposten.

Ambulanse og politi kom raskt til stedet. Det ble satt i verk forsøk på livreddende førstehjelp, men klokken 23 ble offeret erklært død på stedet.

Tirsdag ettermiddag bekrefter forsvareren, advokat Kristin Morch, at kvinnen erkjenner straffskyld for drapet.

– Hun er blitt avhørt i dag. Jeg kan si at hun har samarbeidet godt med politiet. Hun samtykker i fengsling og erkjenner straffskyld, sier Morch til Aftenposten.

Kort tid etter at avhøret av kvinnen var avsluttet fortalte politiet i en pressemelding at det var kvinnens bror som ble drept.

Et tredje familiemedlem var til stede i leiligheten under hendelsen. Familiemedlemmet er en voksen person som har status som vitne.

– Vedkommende har tirsdag forklart seg for politiet, sier politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Svarholt forteller at leiligheten der drapet skjedde var felles bopel for kvinnen og hennes bror. De er begge i 40-årene.

– Siktede har vært i et avhør som varte ca. tre timer. Hun forklarte seg greit om hendelsen, og erkjenner straffskyld, sier Svarholt.

Han bekrefter at drapsvåpenet var en kniv.

Kriminalteknikere på stedet der en person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En person er pågrepet i forbindelse med dødsfallet.

Rop om hjelp

Naboer i området rundt leiligheten der drapet skjedde forteller at det var bråk og rop om hjelp mandag kveld.

– Det var tre desperate rop om hjelp, og det var helt tydelig at noe alvorlig var i ferd med å skje. Det hørtes ut som det sto om liv og død, sa Natasha Hammerø til Halden Arbeiderblad tirsdag morgen.

De tekniske undersøkelsene på åstedet var stort sett ferdige tirsdag formiddag, men den taktiske etterforskningen pågikk da for fullt.

Sakkyndig

Advokat Morch var til stede under hele avhøret, som varte i flere timer.

– Under avhøret vil også en rettsoppnevnt sakkyndig være til stede for å foreta en prejudisiell observasjon av den siktede. Vi er foreløpig ikke av den oppfatning at siktede var utilregnelig eller noe, men siden dette er slik en alvorlig sak, gjøres en slik observasjon rutinemessig, sa politiadvokat Svarholt før avhøret startet.

Alle pårørende til de involverte partene var tirsdag morgen varslet.