Mann pågrepet etter funn av død person

En mann er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en mann ble funnet død tirsdag kveld i Ytre Fræna på Møre-kysten.

Den savnede 32-åringen ble funnet død i sjøkanten i Ytre Fræna tirsdag kveld. En 27 år gammel bekjent av avdøde er nå siktet i saken. FOTO: BJØRN BRUNVOLL / ROMSDALS BUDSTIKKE

Den avdøde, som er en 32 år gammel mann fra Molde ble funnet i sjøkanten ved 20-tiden tirsdag kveld. Mannen hadde da vært savnet siden natt til søndag. – Vi har pågrepet en 27 år gammel mann fra romsdalsregionen. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han har erkjent de faktiske forhold, men ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier politiadvokat Ingvild Thorn Nordheim i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB. Ifølge Dagbladet.no var den avdøde 32-åringen en lovende bildekunster, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Pekte ut funnstedet

Den siktede 27-åringen meldte seg først som vitne i saken mandag, men forklaringer fra andre vitner førte til at politiet valgte å endre hans status tirsdag ettermiddag.

– Den siktede har bistått til å peke ut stedet hvor vi fant avdøde, sier Thorn Nordheim til NTB.

Ifølge VG Nett ble mannen funnet delvis nedgravd i strandkanten.

-Var på fest sammen

Det var avdødes familie som meldte mannen savnet mandag. Han var sist observert på en privatfest i Ytre Fræna ved 1-tiden natt til søndag

Politiadvokaten vil foreløpig ikke kommentere om vitner har forklart noe om uoverensstemmelser mellom de to på festen.

Ifølge Dagbladet.no er det sjåføren av en bil mannen forlot festen i, som nå er siktet i saken.

Både den døde og siktede er kjent for politiet fra før, og skal ha vært tilknyttet et belastet miljø.

— Drapsvåpen kan være øks eller kniv

Politiet har beslaglagt flere gjenstander de mener kan være drapsvåpenet.

— Det kan være en øks eller en kniv, sier Thorn Nordheim til Dagbladet.no.

Politiet har bedt om teknisk og taktisk bistand fra Kripos, men etterforskerne rakk ikke siste fly til Molde for kvelden tirsdag, og vil derfor først være på plass onsdag morgen.

27-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, og politiet vil da be om fire uker med brev- og besøksforbud. Han har allerede samtykket til dette.

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.