Romøren beklager at han hoppet i Holmenkollen

Bjørn Einar Romøren har snakket ut med hoppsjef Clas Brede Bråthen om prøvehoppet i Holmenkollen - og er utestengt fra kveldens åpning.

Bjørn Einar Romøren beklager at han satte utfor bakken tirsdag.

Nå er hopperen som fløy ned til rekordlengden 239 meter i Planica i 2005 utestengt fra kveldens Kollen-åpning.

— Jeg er den første til å beklage at gårsdagens testhopping kan ha tatt bort noe av glansen for Anette Sagens historiske første offisielle hopp i Nye Holmenkollen i kveld. Det har aldri vært meningen, skriver hopperen i pressemelding.

— Som en følge av turbulensen etter gårdsdagens testhopp, kommer jeg ikke til å hoppe i kveldens offisielle åpning. Det er en beslutning jeg har respekt og forståelse for. Anette Sagen fortjener all den oppmerksomheten hun kan få, og jeg ønsker ikke at min eventuelle tilstedeværelse skal overskygge hennes fullt fortjente historiske øyeblikk ytterligere, fortsetter han.

Føler lite triumf

Til kritikken om at han ikke trakk seg fra testhoppingen, sier Romøren følgende:

— I ettertid angrer jeg likevel at jeg ikke sørget for at en annen hopper satte utfor først, men samtidig ser jeg poenget med å sende en erfaren hopper utfor i et helt nylagt spor og nypreppet bakke, i verdens kanskje mest berømte hoppanlegg.

Han legger til at han personlig føler « liten triumf eller glede » over å ha vært førstemann i svevet i den nye bakken.

— Akkurat som at offisielle rekorder aldri settes på trening, skal heller ikke testing av nye anlegg skrives inn i historiebøkene, sier han.

Reaksjonene etter at Bjørn Einar Romøren i går ble første hopper i den nye bakken i Holmenkollen har ikke latt vente på seg.

– Han er veldig lei seg, sier Bråthen til NTB.

Reaksjoner

Romøren hoppet først av prøvehopperne som satte utfor mandag kveld og det norske folk har reagert med sinne.

Leserne raser: «Hoppledelsen har greid å søle til hele prestisjen med å la andre sette utfor bakken først.» Bli med på debatten her!

Mandag ble det offentliggjort at Anette Sagen skulle få hoppe først i den nye bakken, med Romøren som andremann. Det har hele tiden vært klart at det skulle kjøres noen prøvehoppere før den offisielle åpningen i kveld, men ingen hadde regnet med at Romøren skulle være blant disse prøvehopperne.

Mange mener nå at Romøren og Kollenhopp har ødelagt prestisjen ved Sagens førstehopp senere i kveld.

– Jeg har snakket med ham. Det var ikke dette han ville, sier Bråthen.

Sportssjefen har også uttrykt at det kommer til å bli reaksjoner både overfor Romøren og Kollenhopp fordi de sendte utfor en verdencuphopper først, uten å klarere det med hoppledelsen først.