- Nå skal jeg hjem til nybakt brød med blåbær

En enorm velkomst ventet Petter Northug da han landet på trøndersk jord i ettermiddag.

Petter Northug ble kronet som konge da han kom tilbake til Norge fra Vancouver. FOTO: BJÖRN MYRMAN/SCANPIX
  • Erik Hoås

Like før klokken 17.00 i ettermiddag landet den dobbelte OL-vinneren fra Mosvik på Værnes og der ventet naturligvis en skikkelig velkomst fra trøndere i hopetall som ville gratulere Northug.

— Dette var enormt. Dette var utrolig artig, sier Petter Northug til Adresseavisen. 24- åringen ble møtt med både flagg, blomster og egen sang fra folk som ville få et glimt av ham.

- Blir rørt

Både familie, venner, ordførere, media og autografjegere hadde møtt frem for å hylle OL-kongen med to gull, ett sølv og èn bronse.

— Det å bli tatt i mot av folk fra bygda setter jeg veldig pris på. Utrolig artig. Jeg vet at det er mange hjemme som følger med. Dette blir nesten litt for mye. Man blir rørt. Nå er jeg spent på fortsettelsen, sier Northug.

Selv om han nå har satt beina på norsk jord, har det ikke gått opp helt for han det han har vært gjennom.

— Nei, det har ikke gått opp helt for meg. Men det blir nok etter hvert. Selv om det var mye opp og ned i starten av OL, har det gått over all forventning.

Hjemmebakt brød

— Hva skal du gjøre nå når du har kommet hjem?

— Nå skal det bli godt å komme hjem for å sove på sofaen og spise hjemmelaget mat. Jeg har allerede bestilt hjemmelaget brød med blåbærsyltetøy og regner med at det er klart, sier han.

— Hva har du savnet der borte?

— Egentlig har jeg ikke savnet noe spesielt. Man lever i sin egen verden der borte, så det har ikke vært noe problem.

Ordføreren på plass

En av de som hadde møtt frem for å overrekke blomster var ordfører i Mosvik, Carl Ivar Von Køppen.

— Petter er en kjempeambassadør og er med på å sette den lille kommunen Mosvik på kartet. Han er dessuten en inspirator til de andre og viser at alt er mulig dersom man jobber for det. Han skaper humør blant befolkningen, sier Mosvik-ordføreren.

Også ordførerkollega i Meråker, Bård Langsåsvold, var på plass. Det var også fylkesordfører Gunnar Viken.

For mye av det gode

Også kamerat Hallgeir Martin Lundemo hadde møtt frem for å overrekke blomster sammen med ordføreren.

— Han kommer hjem fra OL med fire medaljer. Det er nesten for mye av det gode det. Nå skal jeg gratulere han, selv om jeg har snakket med han på telefon flere ganger de siste ukene. Han har forberedt seg mye til dette mesterskapet og totalinnsatsen har vært mest imponerende selv om det var litt opp og ned i starten, sier Lundemo.

Allerede på fredag reiser Northug til Lathi for å jakte flere verdenscuppoeng.

– Men først nå skal jeg slappe av. Jeg rekker ikke å trene så mye mellom slagene. Jeg skal hjem til hu mor å få god mat og maks restitusjon.