- Hun sa hun kunne sove trygt her

Barnebarnet til den drepte bosniske kvinnen (87) sier at bestemoren følte seg trygg i Norge.

Døren til den drepte kvinnens bolig var brutt opp, og hun ble funnet bakbudnet i sin egen seng.

Det bosniske miljøet i Horten teller i underkant av 500 personer, og fredag kveld var flere av dem samlet i Bosnisk kulturforening.

**Også barnebarnet til kvinnen (87) som ble funnet

Les også

Fant død 87-åring bakbundet i sengen

tidlig fredag morgen, hadde tatt turen for å få selskap i sorgen.**

— Jeg skjønte ikke helt hva som hadde skjedd med en gang. Da jeg våknet, fortalte de meg at hun var død. Jeg er fortsatt i sjokk, men det begynner vel å gå litt opp for meg. Jeg hadde aldri trodd dette kunne skje her i Horten, midt i sentrum, sier kvinnen til avisen Gjengangeren.

Vanskelig liv i Bosnia

Hun ønsker ikke å stå frem med navnet sitt, men forteller at bestemoren hadde et godt liv i Norge.

- Hun levde et vanskelig liv i Bosnia. Hun fikk barn allerede da hun var 17 år. Under andre verdenskrig var hennes mann borte og hun måtte forsørge sine to barn alene, uten å ha jobb. Hun giftet seg aldri på nytt etter at bestefar døde. Hun var veldig glad for å ha kommet seg til Norge. Hun likte seg, og sa at hun hadde alt hun trengte, og at hun kunne sove trygt her, forteller barnebarnet til avisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Boligen til den drepte kvinnen (87) ligger bare noen hundre meter fra politistasjonen i Horten. FOTO: HANS O: TORGERSEN

Barnebarnet har ingen formening om hvem som står bak drapet, og sier at bestemoren ikke hadde noen fiender.

Drapsalarm

— Hun hadde ingen fiender som jeg vet om. Det kan være hvem som helst som har gjort dette. Hvorfor vet jeg ikke. Det er for seint for henne nå, men for alle andres skyld, håper jeg at de tar den som har gjort dette. Hun fortjente ikke å dø på denne måten.

Det ble slått full drapsalarm da politiet kom til boligen i Horten sentrum etter å ha blitt varslet om dødsfallet klokken 6.45 fredag morgen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det ble slått full drapsalarm da politiet kom til boligen i Horten sentrum etter å ha blitt varslet om dødsfallet klokken 6.45 fredag morgen. FOTO: HANS O.TORGERSEN

Det ble bedt om både teknisk og taktisk hjelp fra Kripos til åstedet som ligger bare noen hundre meter fra politistasjonen i Horten.

Lå på magen

Edvin Avdic kjenner kvinnens sønn, som bor i samme bygning. Avdic kom til stedet på morgenen, og så at døren var brutt opp, skriver Dagbladet.no

Da kontaktet han offerets sønn, og sammen gikk de inn i leiligheten.

— Hun lå på magen i sengen med hendene bundet på ryggen. Dynen og puten lå over hodet hennes, så vi så bare bena. Jeg skjønte med en gang at hun var drept og sa til sønnen at vi ikke måtte røre noe, men ringe politiet , sier han til avisen.